miercuri, 31 mai 2023

Cele 4 Piersici



Odată, un țăran a vrut să-i încerce pe cei patru fii ai săi. I-a chemat dimineață la el și i-a dat fiecăruia câte o piersică. A plecat apoi la câmp, lăsându-i să-și vadă de treburi și să-și împartă ziua cum cred ei de cuviință. Seara însă, când s-a întors, i-a chemat pe toți patru în tindă și l-a întrebat pe cel mai mare:

– Spune-mi, ce-ai făcut cu piersica ta?

– Ce să fac, tătucă, am mâncat-o și-ți mulțumesc. A fost bună. Am luat apoi sâmburele, l-am plantat în spatele casei, am udat locul și nădăjduiesc să crească acolo un piersic frumos și roditor.

– Bine ai făcut, dragul tatii, sigur tu o să ajungi un bun gospodar.

Dar tu, îi zise celui de-al doilea, ce-ai făcut cu piersica ta?

– Eu… am mâncat-o. A fost așa bună, coaptă și fragedă …

– Și apoi?

– Păi, am aruncat sâmburele și m-am dus la mama să-i mai cer câteva, că tare bune erau.

– Fiule, zise atunci omul cu întristare în glas, ai grijă să nu ajungi un om lacom „lacomul mai mult pierde și leneșul mai mult aleargă”

Dar ție ți-a plăcut piersica, a fost bună? – l-a întrebat țăranul și pe cel de-al treilea fiu al său.

– Nu știu.

– Cum nu știi, dar ce-ai făcut cu ea?

– Am vândut-o. M-am dus cu ea în târg și am dat-o cu zece bani. Uite-i!

– Fiule, tu sigur o să ajungi mare negustor, dar ai grijă că nu sunt toate de vânzare în viață; mai ales ce ai primit de la părinți.

În sfârșit, țăranul l-a întrebat și pe ultimul băiat, cel mai mic dintre toți.

– Dar ție ți-a plăcut piersica?

– Nici eu nu știu, tată.

– Cum, și tu ai vândut-o?

– Nu, tată. Eu m-am dus în vizită la prietenul meu de peste drum, care e bolnav, și i-am dus-o lui. S-a bucurat mult pentru ea și mi-a mulțumit din suflet. Cu lacrimi în ochi, tatăl și-a luat copilașul pe genunchi și i-a spus:

– Nu știu ce te vei face tu în viață, dar știu că, indiferent ce drum vei urma, vei fi un OM cu o inimă mare și asta e tot ce contează.

Autor: Anonim


ȘTIAI CĂ INIMA ÎȘI ARE PROPRIUL SĂU CREIER!


Marele șef al inimii este creierul, dar și celulele nervoase din inimă au un cuvânt de spus. Se consideră că acești neuroni joacă un rol crucial în sănătatea inimii, ajutând la reglarea fină a ritmului cardiac și, probabil, protejând oamenii împotriva anumitor tipuri de boli cardiace.

Dar pana acum, acest sistem de control local nu a fost cartografiat în detaliu. Până de curând, știința modernă percepea inima ca fiind doar o pompă care reglează fluxul de sânge în corpurile noastre.
Însă, cu mult timp înainte, numeroase culturi au considerat că inima are o funcție mult mai importantă care corespunde gândurilor, emoțiilor și spiritului nostru.
Când vorbim sau împărtășim sentimente profunde, spunem că “vorbim din inimă”. Aceasta nu mai este doar o maximă arhaică, ci una cu susținere faptică. Acum chiar și știința își dă seama că cele două organe au mai mult o relație interactivă, o relație care are consecințe asupra corpurilor noastre și chiar asupra umanității în ansamblu.
Creierul a fost de obicei considerat a fi centrul de control al corpului, trimițând comenzi prin sistemul nervos către diferite organe. Dar, în realitate, inima trimite mai multe semnale către creier decât creierul către aceasta, influențând emoțiile, amintirile, rezolvarea problemelor și funcțiile cognitive la nivel înalt.
Rețeaua de neuroni a inimii este atât de sensibilă încât ritmul acesteia devine extrem de ordonat atunci când experimentăm emoții pozitive, dragoste și bucurie.
Dimpotrivă, emoțiile negative cauzează un ritm neregulat și sacadat, ducând la o lipsă de energie ăi un raționament slab.
Pentru a putea face o hartă a acestui sistem de control local, biologul James Schwaber de la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia și colegii săi au scanat inimile de șobolan cu ajutorul unei metode numite microscopie de scanare “knife-edge”. Astfel, ei au creat imagini detaliate ale anatomiei inimii.
Aceste imagini ar putea fi apoi integrate într-un model 3D al inimii. Oamenii de știință au extras, de asemenea, neuroni individuali și au măsurat activitatea în fiecare celulă.
Celulele nervoase (galbene) care alcătuiesc „creierul” inimii se grupează în jurul vârfului inimii reconstituite, lângă locul în care vasele de sânge intră și ies din organ. Alte culori arată contururile unor zone cardiace distincte, cum ar fi atriul stâng (verde), atriul drept (turcoaz), ventriculul stâng (albastru) și ventriculul drept (violet).
Măsurătorile au ajutat la sortarea neuronilor inimii in grupuri distincte. Cele mai multe dintre aceste grupuri de neuroni punctează vârful inimii, unde vasele de sânge intră și ies. Odată cu aceasta noua viziune asupra grupurilor individuale, oamenii de știință pot începe să studieze dacă aceste grupuri au sarcini distincte.
Autorii studiului afirmă că harta completă, 3-D, a creierului mic al inimii ar putea duce în cele din urmă la terapii specifice care ar putea trata sau preveni bolile de inimă.
Scopul dezvoltării și menținerii coerenței inimă-creier este de a regla aceste două organe cu frecvența adecvată, creând astfel o armonie care să permită o funcționare optimă.
Frecvența ideală este de 0,1 Hz. La această frecvență, este dovedit științific că organismul activează enzime care acționează pentru întârzierea îmbătrânirii, îmbunătățirea funcției cognitive, stimularea sistemului nostru imunitar și stimularea producției de DHEA, precursorul tuturor hormonilor.
Deci, cum se realizează o frecvență de 0,1 Hz?
Consumul de alimente sănătoase și organice ar trebui să fie primul pas pe care sa îl faceți în acest proces, dar nu este suficient. Întrucât calitatea solului lipsește adesea pentru a oferi nutrienți optimi, suplimentele pot contribui la stimularea necesară pentru a pune în aplicare propria dietă și a atinge coerența.
Vitamina C, Vitamina K, Magneziul și Calciul sunt substanțe nutritive de care avem nevoie tot timpul, precum și enzima CoQ10, care este un antioxidant ce promovează sănătatea cardiovasculară.
Împreună cu această dietă sănătoasă, metoda principală pentru activarea coerenței inimă-creier este o tehnică de respirație de 10 secunde. Folosind o rată de respirație de cinci secunde - inspirație și cinci secunde - expirație, experimentând în mod conștient gândul și emoția pozitivă, se poate activa coerența inimă-creier.
Această coerență se poate activa deplin prin “rugăciunea inimii”:
“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu” – inspirație, “miluiește-mă pe mine păcătosul!”- expirație.
Metoda de pogorâre a minții în inimă este partea cea mai interesantă de practicare a rugăciunii inimii. Credinciosul rostește rugăciunea cu capul plecat în piept. Prin insuflare, atenția urmează mai întâi mișcarea aerului expirat până în partea de sus a inimii. Astfel, se poate păstra concentrarea fără ca mintea să rătăcească, ea rămânând alături de inimă sau chiar poate intra înlăuntrul ei.
Metoda nu se referă la o vedere fizică a inimii, ci la sentimentele care trec prin ea și la imaginile mentale care se apropie spre ea din afară.

duminică, 21 mai 2023

Frumusețea interioară

,,A fost odată un rege care avea două fiice.
Una era frumoasă, dar prostuță rău;
celalaltă era tare urâtă, dar foarte înțeleaptă.
Regele, suferind pentru cele două fiice ale sale, s-a îmbolnăvit de durere.

Într-o zi, fiica cea urâtă, disperată, a mers la râu și s-a așezat pe mal, plângând. A plâns toată ziua, simțindu-se tristă și neputincioasă.
Geniul Apei a ieșit din râu și, când a văzut lacrimile prințesei, a fost mișcat de compasiunea ei. I-a spus: 
- Am auzit plânsul tău și știu durerea ta. Vreau să te ajut. Pune-ți trei dorințe și eu ți le voi împlini.
Prințesa a mulțumit mișcată și a început să se gândească la ce ar putea cere. 

Primul lucru care i-a venit în minte a fost să ceară frumusețea, dar apoi s-a gândit la nefericirea surorii ei pe care nimeni nu și-o dorea ca prietenă, pentru că de fiecare dată când deschidea gura, spunea numai prostii. 
S-a întrebat cu înțelepciune: „Cum aș putea fi fericită dacă sunt înconjurată de proști?” Așa că i-a cerut Geniului să răspândească înțelepciunea în regatul tatălui său. 
- De acord, a spus Geniul Apei. Care este a doua dorință?

Prințesa s-a gândit din nou la frumusețe, dar apoi i-a trecut prin minte că tatăl ei este bolnav și i-a cerut Geniului să-l vindece împreună cu toți cei care suferă ca el. 
- Acum este sănătos, a spus Geniul Apei. Acum ai o ultimă dorință.

Prințesa s-a gândit mult. Era pe cale să ceară, în sfârșit, frumusețe, când înțelepciunea ei a făcut-o să se gândească că într-o zi va îmbătrâni și ca toți ceilalți își va pierde oricum frumusețea. Atunci de ce să irosească a treia dorință? 
S-a gândit și s-a gândit și apoi a decis să-i ceară Geniului puterea de a se accepta pe sine așa cum este și pe ceilalți așa cum sunt. 
- S-a înfăptuit!, a spus Geniul Apei.

Deodată, prințesa a simțit că se iubește pe sine, că iubește întreaga lume și a fost cuprinsă de o bucurie interioară infinită.
S-a uitat la râu pentru a-i mulțumi Geniului și și-a văzut fața reflectată în apă. Mare i-a fost surpriza când a observat că fața i s-a schimbat. Devenise frumoasă!

- De unde vine această frumusețe?, l-a întrebat fata pe Geniul Apei. Nu ți-am cerut asta.
Geniul a zâmbit și a răspuns: 
- Nu eu ți-am dat frumusețea, ci bucuria și dragostea ta interioară”.

Autor necunoscut


vineri, 19 mai 2023

Încoronarea lui Napoleon

Astăzi despre povestea unui tablou ce reprezintă evenimentul din 18 mai 1804, dată când Senatul Franței, l-a proclamat pe Napoleon I Bonaparte împărat al Franţei. 
   Napoleon a fost încoronat de către Papa Pius al VII-lea la 2 decembrie
1804, în cadrul unei ceremonii fastuoase ce a avut loc la Catedrala Notre Dame din Paris. Activitatea sa a fost diferit judecată de istorici, potrivit simpatiilor și intereselor acestora, ceea ce se petrec de atunci și până în zilele noastre. Ceea ce au recunoscut cu toții lui Napoleon , indiferent de poziția lor sunt calitățile excepționale: inteligența, puterea de muncă extraordinară, carisma, toate fiind indispensabile unui conducător de stat. Toată povestea primului imperiu francez a fost redată într-un tablou, pictat de Jacques- Louis David numit,, Încoronarea lui Napoleon,". Pe  atunci Louis David, 
era pictorul de curte al lui Napoleon. Pictura impune mai întâi prin dimensiuni, având aproape zece metri pe şase. Titlul oficial al tabloului este „Sacralizarea împăratului Napoleon I şi încoronarea împărătesei Josephine în Catedrala Notre-Dame de Paris, la 2 decembrie 1804.”artistul fiind martor la eveniment. Artistul a început să lucreze la tablou în 21 decembrie 1805, în fosta capelă de la Colegiul de Cluny, în apropiere de Sorbona, capelă care îi servea drept atelier de lucru. Asistat de studentul lui, Georges Rouget, a terminat tabloul în noiembrie 1807. Pictura cuprinde toate somitățile acelor vremuri și a rămas în proprietatea lui David până în 1819, când este transferată la Muzeul Regal, unde a rămas în păstrare până în 1837. Apoi, aceasta a fost instalată în Sala de şedinţe a Palatului Versailles, la ordinul regelui Ludovic-Filip. În 1889, ea a fost transferată de la Versailles la Louvre. Nimeni la acea vreme nu s-a gândit că acest tablou va depune mărturie pentru toată istoria primului imperiu francez, pentru că în el sunt cuprinse toate personajele principale ce au fost prezente atunci când s-a desfășurat povestea... Și să incep... 
Încoronarea a avut loc la catedrala Notre-Dame din Paris. Locul era inteligent ales de Napoleon, ca să transmită clar francezilor mesajul că el a fost un fiu al Revoluţiei. Pentru acest eveniment din 2 decembrie 1804 catedrala Notre-Dame a fost renovată radical, a fost gravată litera N (de la Napoleon) peste tot, iar vechea catedrală gotică a ajuns să semene mai mult cu o catedrală romano-catolică. 
Să privim însă în detaliu tabloul plecând de la personajul principal a poveștii Napoleon... 
   1-Napoleon avea la acel moment 35 de ani, în tabloul lui David, stă în picioare, precum odinioară împăraţii romani. Ceilalţi sunt, pur şi simplu, spectatori. El a luat coroana din mâinile lui Pius al VII-lea şi şi-a aşezat-o singur pe cap, voind să sublinieze prin acest gest că puterea divină n-are nici un amestec în ridicarea lui pe tron. Coroana lui reprezintă, în realitate, nişte „lauri” din aur, după model roman, de fapt după modelul „laurilor” lui Carol cel Mare.
   2—O găsim în tablou pe Joséphine, a cărei încoronarea este considerat – un gest de gratitudine a împăratului. 
Joséphine de Beauharnais (1763-1814), soţia lui Napoleon, este îngenuncheată într-o poziţie supusă, după cum cerea… Codul Civil francez. Cu o zi înainte de încoronare, papa aflase că cei doi  făcuseră doar căsătoria civilă. De aceea, a insistat ca, înaintea încoronării, să aibă loc şi o căsătorie religioasă, ceea ce s-a oficiat, aproape în secret, de către cardinalul Fesch. În momentul încoronării Joséphine avea 41 de ani, cu şase ani mai mult decât soţul ei.
    3-David a pictat-o pe mama împăratului ,Maria Letiţia Ramolino, deși aceasta nu a stat alaturi de Napoleon la încoronare,
din cauza neînţelegerilor dintre Napoleon şi fratele său Lucien, motiv ca David, pe mama lui Napoleon, să o plaseze într-o lojă, chiar în centrul tabloului, și pare a spune: „Numai dacă ar dura!”
     4-In tablou îl găsim și pe Louis Bonaparte, tatăl discutabil al următorului împărat francez, Louis Bonaparte (1778-1846), penultimul dintre fraţii Bonaparte, și este  viitorul rege al Olandei, din 1806. S-a căsătorit cu  Hortensia de Beauharnais, fiica  Joséphinei. Dar, destul de repede, Louis şi-a părăsit soţia, bănuind-o de relaţii sentimentale chiar cu Napoleon. S-a retras la Florenţa sub titlul de conte de Saint-Leu. 
    5-Joseph Bonaparte,  era cel mai mare dintre fraţii Bonaparte; fire blajină, dar total lipsit de talent militar. Va deveni rege al Neapolelui din 1806 până în 1808 şi apoi rege al Spaniei din 1808 până în 1813, sub numele de Don José Primero.
   6-Charles Napoleon Bonaparte, este, oficial, fiul lui Louis Bonaparte şi al Hortensiei de Beauharnais. Existau însă zvonuri după care micuţul era de fapt chiar copilul lui Napoleon,  copil de care se  legau toate speranţele Joséphinei de a rămâne soţia lui Napoleon, în cazul în care împăratul ar fi decis să îl numească pe tânărul băiat drept succesor.
   7– „Clanul corsican” şi alţi  câţiva membri colaterali, reprezintă în fapt 
de la stânga la dreapta, sunt surorile lui Napoleon: Carolina, Paulina şi Elisa. Toate îi reproşau lui Napoleon că, în timp ce fraţii lor, Joseph şi Louis, urmau să fie Alteţe Imperiale, Elisa şi Carolina urmau să rămână doar doamna Bacciocchi şi doamna Murat. Mai puţin pretenţioasă era Paulina, care prin a doua căsătorie era deja prinţesă Borghese. 
Și David pictează întregul staf a lui Napoleon care vor conduce Franța, într-o perioadă mai scurtă ori mai lungă... 
    1-Lebrun, simbolul finanţelor, 1739-1824, fusese până în 1804 consul, alături de Cambacérès şi de Napoleon. Fusese un mare admirator a lui Jean-Jacques Rousseau. În 1789 a scris o carte, „Voinţa poporului”, în care a prezis evenimentele care vor urma. 
    2-Jean-Jacques Régis de Cambacérès (1753-1824) era în momentul încoronării arhicancelar. În tinereţe fusese un susţinător al Revoluţiei franceze. A făcut parte din Convenţia Naţională care a proclamat Republica, la 21 septembrie 1792. A fost însă un revoluţionar moderat şi deşi a votat pentru vinovăţia lui Ludovic al XVI-lea, s-a opus însă execuţiei acestuia. 
    3-Louis-Alexandre Berthier (1753-1815), fusese ministru de război în cadrul Consulatului. Mareşal al Imperiului din 1804, ulterior prinţ de Wagram. Berthier a fost însă şeful Marelui Stat Major al lui Napoleon.
     4-Talleyrand (1754-1836), este mare şambelan încă din 11 iulie 1804. Este considerat de mulţi drept cea mai controversată figură a istoriei Franţei. Abil, intrigant şi spiritual, dar şi depravat şi corupt, Talleyrand a ştiut să treacă prin toate vâltorile istoriei, fiind omul despre care se spunea că „i-a trădat pe toţi cei ce l-au cumpărat“.
    5-Murat, primul comandant de cavalerie al Europei, regele al Neapolelui, după 1808, era cumnat cu Napoleon. Napoleon  apreciază calităţile de comandant de cavalerie ale lui Murat şi îl va lua cu el în campania din Italia (1796-1797), unde va face minuni de vitejie în fruntea cavaleriei sale uşoare. Murat îl însoţeşte pe Napoleon şi în campania din Egipt (1798-1799) şi în campania din Siria, câştigând gradul de general de divizie, după faptele de arme din bătăliile de la Alexandria, Piramide, Cairo, Saint-Jean d’Accre. 
    6-Nr. 13 – Pius al VII-lea, reprezentantul divinităţii, papă între 1800-1823), a fost adus la Paris pentru a binecuvânta încoronarea. El este înconjurat de clericii, numiţi de către Napoleon, datorită Concordatului din 1801. Pentru a nu pune în pericol noul echilibru între Biserica romană şi Statul francez, papa a acceptat să participe la încoronare.
Din tablou nu lipsește pictorul Jacques- Louis David, după cum am spus, primul pictor al curţii  imperiale franceze. Pictorul Jacques-Louis David stă în loja de sus, iar lângă el se află soţia lui şi cele două fiice ale lor, împreună cu o serie de prieteni de familie. Prezenţa familiei lui David în tablou se datora concepţiilor conservatoare ale împăratului, reflectând trecutul  corsican şi concepţia lui patriarhală despre familie.
   Ca mulţi alţii dintre participanţii la eveniment, David avea un trecut revoluţionar. Ca membru al Convenţiei Naţionale votase, în 1793, în favoarea execuţiei lui Ludovic al XVI-lea. Se spune că, în faţă morţii, Robespierre l-ar fi invitat pe artist să bea împreună cu el o cupă cu otravă. Robespierre a fost ghilotinat, dar David a supravieţuit. „Nu suntem suficient de virtuoşi pentru a fi republicani” ar fi spus artistul, continuându-şi cariera. În 1804, a devenit chiar pictorul de curte al lui Napoleon şi a primit comanda acestui tablou. Când a terminat tabloul avea 60 de ani. După catastrofa de la Waterloo, se autoexilează şi refuză iertarea lui Ludovic al XVIII-lea pentru acuzaţia de regicid. Refuză şi preţioasa ofertă a regelui Prusiei de a deveni ministru al artelor. Ultimii zece ani din viaţă şi-i petrece la Bruxelles. Într-o seară din februarie 1824, pe când ieşea de la teatru, este lovit de o caleaşcă. Maestrul nu mai poate picta. Moare pe 2 decembrie 1825, adică la exact 21 de ani de la încoronarea lui Napoleon. Trupul său nu este repatriat şi este înmormântat la Bruxelles. La Paris, în cimitirul Père-Lachaise, ajunge doar inima sa.

Documentare - Istoria Universală - Napoleon I-și pictura.

joi, 18 mai 2023

If you want

 “If you want knowledge, read daily.

If you want understanding, study regularly.

If you want wisdom, reason continually.

If you want kindness, give constantly.


If you want joy, laugh frequently.

If you want faith, believe firmly.

If you want peace, meditate consistently.

If you want mercy, forgive unconditionally.

If you want love, give charitably.

If you want equality, object intelligently.

If you want freedom, protest strongly.

If you want justice, fight forcefully.

If you want morals, live religiously.

If you want strength, excersise vigorously.

If you want power, plot brilliantly.

If you want fame, shine resiliently.

If you want riches, strive habitually.

If you want success, work diligently.

If you want fufilment, love abundantly.

If you want God, pray purposefully.

If you want life, grow spiritually.”

Matshona Dhliwayo

Puterea egalitatii


" Priveste-i si trateaza-i pe ceilalti ca fiind egali.

Permite ca binele celeilalte persoane sa fie la fel de important ca si binele tau.
Nu ridica acea persoana pe un piedestal , si nici nu incerca sa o cobori. Accepta-i pe oameni asa cum sunt, fara conditii.
Atunci cand avem acest tip de relatii cu ceilalti, in lume domneste pacea. Aceasta este “relatia corecta”.
Relatia corecta inseamna “relatie egala”. Este o relatie intre frati si surori cu drepturi egale. Reprezinta baza increderii reciproce si a respectului reciproc.
Martin Buber ne-a spus ca, atunci cand privim o alta persoana ca fiind egala cu noi, avem o relatie Eu-Tu cu aceasta. Reprezinta o relatie sacra, sfanta. Este o experienta a Raiului pe Pamant.
Prin contrast, Buber ne-a spus ca, atunci cand vedem o alta fiinta umana ca fiind orice altceva , dar nu egala (mai bun sau mai rau, inferior sau superior), avem o relatie Eu-Lucru cu acea persoana. Asta inseamna ca o privim ca pe un obiect de manipulat dupa bunul nostru plac. Nu ne preocupa binele acelei persoane, decat daca ideile, aptitudinile sau resursele sale ne sunt de folos. Daca sunt, ne vom purta frumos cu ea. In cazul in care nu ne sunt de folos, o vom trata ca pe un obstacol in calea noastra. Nu te conectezi la acea persoana intr-un mod uman. Vrei doar sa se dea la o parte si incepi sa-l “inghiontesti” fizic sau mental. Comportamentul tau este agresiv. O persoana impulsiva nu este preocupata de binele sau de interesul celorlati. Este egoista. O persoana care se comporta astfel stabileste o relatie de tip Eu-Lucru cu ceilalti oameni. Acest tip de comportament provoaca iritare sau rezistenta din partea celorlalti.
Cand devii constient de faptul ca nu privesti pe cineva ca pe un egal, deschideti inima fata de ea. Vezi daca il poti trata egal pe acel om, ca pe un frate, ca pe o sora. Poti vedea ca merita la fel de mult respect ca tine? Consideri ca aceasta persoana este mai valoroasa, mai putin valoroasa sau la fel de valoroasa ca tine? Inima iti e dechisa sau inchisa? Accepti sau judeci?
Atunci cand judecam pe cineva intram intr-o relatie de tip Eu-Lucru cu acea persoana. Te simti inferior sau superior si esti insensibil, lipsit de intelegere si afectiune.
In spatele intregii judecati a celorlalti si de sine se afla o rana ce are nevoie de vindecare – sentimentul de a fi lipsit de valoare, frica de a nu fi suficient de bun si de a fi respins. In spatele durerii si disconfortului se afla nevoia de iubire si acceptare.
Puteti urmari aceste sentimente de lipsa de valoare inapoi catre sursa lor si este, deseori util, sa identificati de unde vin, astfel incat sa fie intelese si eliberate. Multi dintre noi credem ca judecatile noastre sunt rele si trebuie sa le indepartam. Daca incercati sa scapati de judecati, ele nu vor face decat sa se intensifice, sau vor fi reprimate. Astfel ies din constienta noastra. Asta nu inseamna ca am incetat sa mai judecam. Inseamna doar ca nu suntem constienti de ele. Asadar ne prefacem ca nu judecam dar de fapt o facem . Asta se cheama negare. Telul practicii spirituale este de a ne trezi constienta astfel ca izvorul judecatii sa fie vizibil pentru a le putea elibera. Asadar devin-o constient de toate judecatile pe care le faci si nu le reprima.
Confruntarea cu umbra este un pas fundamental in orice cale spirituala. Nimeni nu poate evolua fara sa-si infrunte indoielile si fricile. Recunoasterea judecatilor reprezinta cheia spre vindecarea propriilor rani. Ele pot arata unde anume se gasesc adevaratele tale probleme legate de respectul de sine. Acesta este scopul lucrarii de vindecare cu copilul launtric.
Atunci cand ii judeci pe altii, fii constient de judecati-le tale si asumati-le. Constientizeaza ca nu sunt corecte si nu pot fi justificate . Intelege ca au legatura cu tine si nu cu cealalta persoana.
Cu cat ne observam judecatile mai mult, cu atat incepem sa vedem cat de multe straturi de judecata exista in constiinta noastra. La inceput judecam, apoi ne judecam judecata. Ne autopedepsim pentru ca judecam., si spirala descendenta a judecatii continua: ne judecam judecata judecatii…
Intelege ca nici judecata de sine nu e corecta. Nu te autopedepsi pentru ca judeci. Trebuie sa spui: “Bun. Vad ca judec. Este in regula. Nu e mare lucru. Cu totii facem asta”. Realizezi ca nu esti mai rau sau oamenii sunt demni de dispret pentru ca judeca, ci pur si simplu suntem fiinte umane cu rani inconstiente. Cand spunem asta ne eliberam de judecata judecatii. Acesta este momentul de rascruce. Acesta este momentul cand aducem iubire si acceptare. Acum este clipa cand incepem sa tratam judecatile noastre cu compasiune.
Incepem sa vedem ca judecatile noastre vin si pleaca, dar nu trebuie sa ne identificam cu ele. Fii dispus sa-ti recunosti fricile din spatele lor si trateaza-le cu iubire si compasiune : asta face ca traiectoria judecatii sa ia sfarsit.
Fii mai atent cu ceilalti, invata sa-ti deschizi inima , apropie-te , si lasa-i si pe ceilalti sa se apropie."
- fragment din cartea "Puterea Dragostei" de Paul Ferrini -

miercuri, 17 mai 2023

Femeia cu cele 3 fire de păr


A fost odata o femeie care intr-o dimineata dupa ce s-a trezit, s-a uitat in oglinda si a observat ca mai avea doar trei fire de par in cap. "Ei bine," si-a zis ea, "Cred ca astazi am sa imi impletesc parul." Asa a si facut si a avut o zi minunata.

A doua zi s-a trezit, s-a uitat in oglinda si a observat ca mai avea doar doua fire de par in cap. "Hmmm," si-a zis ea, "Cred ca azi am sa imi fac o carare pe mijloc." Asa a si facut si a avut o zi exceptionala.

In ziua urmatoare s-a trezit, s-a uitat in oglinda si a vazut ca mai avea doar un singur fir de par in cap. "Foarte bine," si-a zis ea "Astazi am sa imi strag parul intr-o codita". Asa a si facut si a avut o zi amuzanta.

Urmatoarea zi s-a trezit, s-a uitat in oglinda si a vazut ca nu mai avea nici macar un fir de par in cap. "Yeeeiiiii!" a strigat "Azi nu trebuie sa imi aranjez parul!"

Atitudinea e totul

lubeste generos....Vorbeste bland... Foloseste tot ceea ce ai si tot ceea ce nu ai si creeaza-ti opera de arta ... Fii mereu pozitiva indiferent de cat de grele par unele momente ale vietii... Fii mai buna decat e necesar, deoarece toti pe care ii intalnesti isi duc propriile lupte..... Apreciaza profund ceea ce ai...si...doamnelor, bucurati-va din plin de viata!... cu sau fara freza aranjata!

luni, 8 mai 2023

Florela Petculescu:  Horoscopul magic: Arma fermecata a zodiei taleDes...

Florela Petculescu:  Horoscopul magic: Arma fermecata a zodiei taleDes...:  Horoscopul magic: Arma fermecata a zodiei tale Descopera arma cosmica a semnului tau zodiacal Fiecare cultura are propriile legende despre ...

Maci


Denumirea genului este Papaver și are origine romană. În celtă, ''papa'' înseamnă ''terci'', obținut prin fierbere, în acest caz din semințe de mac, folosite atunci pentru a adormi copiii, notează prof. dr. Elena Șelaru, în volumul ''Cultura florilor de grădină''. De altfel, de-a lungul timpului, macii au simbolizat somnul, pentru că opiul extras din maci este un sedativ, au simbolizat pacea, dar și moartea, prin culoarea de roșu aprins a florilor de mac, potrivit site-ului greatnews.ro.
Macii apar în miturile grecilor și ale romanilor. Astfel, potrivit unei legende romane, macul ar fi fost creat de Somnus, zeul somnului, care încerca să o ajute pe Ceres, zeița recoltelor, ce nu mai putea să dea rod lanurilor de grâu pentru că era epuizată după ce-și căutase fiica rătăcită. Macii au ajutat-o să doarmă și, după ce zeița s-a refăcut, grâul a început din nou să crească. Prezența macilor a rămas, de atunci, în credința populară, esențială pentru recoltă. Totodată, atât romanii cât și grecii considerau macii și un simbol al dragostei. Romanii îi considerau drept vindecători ai rănilor din dragoste, iar grecii îi vedeau ca pe un semn al fertilității, dătători de sănătate și de putere.
Potrivit legendelor creștine, însă, macul ar fi apărut din sângele vărsat de sfinții martiri. Totodată, se spune că, în Sâmbăta Mare, toate florile au rămas să privegheze, doar macul a adormit. Auzindu-și, însă, semenele strigând "Hristos a înviat!", s-a trezit și s-a rușinat atât de tare încât și-a schimbat culoarea din alb, cum era până atunci, în roșu aprins.
Având semnificații dintre cele mai variate, macul simbolizează frumusețea și gingășia persoanei căreia îi este oferit, este floarea dragostei pasionale, dar este și simbol al odihnei sufletelor celor adormiți întru Domnul. Se spune că, în timpul războaielor napoleoniene, au înflorit maci roșii ca sângele lângă mormintele eroilor, de unde și credința că aceștia s-au născut din sângele vărsat de eroi în războaie. Și în zilele noastre, la mormintele eroilor necunoscuți, se aduc flori de mac. În fiecare an, la 11 noiembrie, de "Ziua Armistițiului", au loc manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi. În Canada, Marea Britanie, Australia, Africa de Sud și Noua Zeelandă, oamenii poartă maci artificiali, din plastic sau din hârtie, pentru a-i comemora pe cei care au murit în timpul luptelor.
Genul Papaver este originar din Europa, Asia, Africa de Sud și Australia, deținând peste 100 de specii anuale și perene. Dintre speciile perene, mai frecvent cultivate sunt Papaver orientale L. și Papaver bracteatum Lindl.
Dintre speciile anuale, amintim Papaver somniferum L., plantă cu tulpina dreaptă, puțin ramificată la vârf și înaltă de aproape 100 cm. Butonii florali atârnă înainte de deschidere. Corola este formată din 4-6 petale rotunjite, de culoare alb, roz sau violet, cu pete bazale închise. Înflorește la începutul verii. Această specie produce semințe comestibile, din care se produce opiul. Specia a fost utilizată încă din antichitate ca analgezic, iar în prezent crește îndeosebi în estul și în sudul Asiei și în Europa de sud-est.
În ceea ce privește specia perenă Papaver orientale, planta formează la bază o tufă de frunze mari, din care pornesc mai multe tulpini florale neramificate, având înălțimea de până la 1 m. Tulpinile sunt garnisite cu frunze mai mici decât cele bazale, ambele prezentând peri aspri, și au în vârf câte o floare foarte mare, cu diametrul de circa 12-16 cm. Petalele sunt roșii, cu o pată neagră la bază. Înfloresc în lunile mai-iunie, notează prof. dr. Elena Șelaru.
Cea de-a doua specie perenă amintită, Papaver bracteatum, este mai viguroasă decât precedenta, având înălțimea de 1-1,5 m. Florile sunt și ele mari, cu diametrul de 15-20 cm, având petalele colorate în roșu-aprins. Înflorește tot în lunile mai-iunie, potrivit prof. dr. Florin Toma, în volumul ''Floricultură și Artă florală''.
Ambele specii perene prezentate mai sus se înmulțesc prin semințe, întrucât prin divizarea tufei suportă greu transplantarea. Se mai pot înmulți prin butași de rădăcini. Semănatul se face în mai-iunie, pe brazde, în pepinieră, unde se îngrijesc până toamna sau primăvara următoare, când pot fi plantate la locul de decor. Trebuie avut grijă ca la această transplantare să se păstreze cât mai mult pământ pe rădăcini, căci cele lipsite de pământ suportă greu transplantarea. Unii autori recomandă, însă, ca semănatul să se facă în ghivece, în acest caz, transplantarea făcându-se cu întregul balot de pământ, situație în care plantele nu au deloc de suferit. În ceea ce privește îngrijirea plantelor, acestea trebuie udate la nevoie, solul trebuie afânat, buruienile distruse și este nevoie de fertilizare toamna sau primăvara.
Macii pereni sunt foarte apreciați datorită frumuseții lor, captând atenția atât prin dimensiunea și forma florilor, cât și prin coloritul foarte intens. Sunt folosiți în grupuri mici sau mari, într-o diversitate de amplasamente, pe peluzele de iarbă, în fața masivelor de arbuști, în borduri mixte, în rocării sau în ronduri. Sunt căutați și pentru buchetele florale, dar, din păcate, nu durează mult. De regulă, se recoltează în faza de boboc, la care sepalele încep să crape.
Sursa :AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea, editor: Cerasela Bădiță, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Fotografie Florela Petculescu

 Horoscopul magic: Arma fermecata a zodiei tale


Descopera arma cosmica a semnului tau zodiacal


Fiecare cultura are propriile legende despre eroi si arme magice. Asa cum veti vedea, fiecare semn zodiacal poate fi asociat la nivel cosmic cu un astfel de instrument de lupta.


Berbec - Taming Sari


In ceea ce priveste armele spirituale, Berbecii se folosesc de ambitie, pasiune si, sa recunoastem, incapatanare. Sunt putine lucruri in viata pe care acesti nativi nu le pot obtine prin aceste trasaturi de caracter. Indiferent ca e vorba de latura profesionala sau de viata amoroasa, rare sunt cazurile in care cei nascuti in aceasta zodie nu vor obtine ceea ce isi doresc intr-adevar. Tocmai pentru ca sunt firi atat de pasionale, nu vor permite nimanui sa se aseze de-a curmezisul intre ei si telurile lor.


Arma lor magica este Tamin Sari. Aceasta isi are originile in mitologia insulelor din Asia de Sud-Est. In traducere, numele inseamna „scutul florii” chiar daca Tamin Sari este, de fapt, o arma de atac. Se spune ca pumnalul este faurit din 21 de metale magice iar cel care o stapaneste devine invincibil in lupta.


Taur – Gungnir


Persoanele nascute in semnul Taurului sunt oameni alcatuiti dintr-un amestec unic de romantism si realism. Desi atunci cand se indragostesc, privesc viata printr-o pereche de ochelari cu lentile roz, ei reusesc sa ramana, in mod surprinzator si paradoxal, foarte realisti.


Au nevoie de parteneri care sa inteleaga nevoia lor de tandrete insa care, la fel ca Taurii, sa ramana foarte bine ancorati in realitate. Nu le este teama sa spuna ce simt si sa ceara ceea ce isi doresc, dar asta nu ii face absolut deloc obositori sau cicalitori, ci pur si simplu foarte sinceri si foarte conectati la sentimentele lor.


Arma lor mitica este Gungnir, sulita marelui zeu nordin Odin. In marea batalie finala Ragnarok, el va pleca la lupta cu un coif de aur, o pelerina din zale menita doar celor divini iar in mana dreapta va purta temuta sulita Gungnir, pe care il va ataca pe monstrul Fenrir.


Gemeni - Hrunting si Naegling


Dintre toate semnele zodiacului, nativii in Gemeni sunt cei cu cea mai bogata imaginatie. Foarte rar se intampla ca ei sa se loveasca de probleme de comunicare, chiar daca sunt afectati de miscarea retrograda a lui Mercur. Poate din aceasta cauza, ei pot fi considerati nativi foarte sinceri insa adevarul este ca Gemenii sunt asi in ceea ce priveste minciuna si inselatoria, in cel mai rau caz, si diplomatia in cel mai bun scenariu.


Desigur, depinde foarte tare de interesele lor si mai ales, cine este persoana de la celalalt capat al mesei de negocieri. Daca se afla fata in fata cu o persoana iubita, acesti nativi vor renunta la disimulare insa altfel, nu au regrete prea mari si ii manipuleaza pe ceilalti cu usurinta.


Hrunting si Naeling sunt cele doua arme fermecate ale acestor nativi. Legenda spune ca ele au apartinut eroului Beowulf. Nimeni nu stie care este originea exacta a acesteroa insa vechile mituri spun ca ele au fost fabricate in adancurile pamantului iar Beowulf a castigat batalie dupa batalie cu cele doua sabii in mana.


Rac - Tridentul lui Neptun


Nativii in Rac sunt oameni foarte interesanti, cu personalitati bine conturate. De regula, ei se lasa purtati de emotii si intuitie, motiv pentru care sunt destul de greu de citit. Trebuie sa ajungi sa ii cunosti foarte bine pentru a le intelege pe deplin toate starile sufletesti.


Se deschid lent in fata oamenilor si isi vor dezvalui cu adevarat suflete doar in fata celor in care au completa si deplina incredere, atribut de altfel dificil de castigat in fata Racilor. Astrul care influenteaza acesti nativi este Luna, drept pentru care starile lor emotionale pot fi contradictorii de la o zi la alta.


Pentru ca sunt semn de apa, arma fermecata a Racilor nu poate fi decat tridentul lui Neptun, zeul roman al tuturor intinderilor de apa. Atunci cand zei trei mari zei si-au impartit lumea, Jupiter si-a insusit fulgerul, Hades si-a pastrat coiful care il face invulnerabil si invizibil iar Neptun s-a inarmat cu tridentul. Acesta nu este doar o arma imbatabila in lupta ci poate fi o modalitate de a da viata. Cu aceasta, zeul marilor a oferit atenienilor calul si poate scoate din pamant noi surse de apa.


Leu - Fulgerul lui Jupiter

Persoanele nascute in Leu sunt foarte orgolioase. Din fericire, acest orgoliu este insotit de multe ori de o personalitate placuta si puternica. Te poti baza pe sinceritatea lor, uneori brutala, insa este de preferat adevarul crud decat o minciuna impachetata frumos.



Mai mult de atat, au o naturalete care ii poate soca pe cei care nu ii cunosc si nici nu au obiceiul sa tina la eticheta. Leii sunt oameni foarte placuti in relatiile de familie sau prietenie iar in dragoste sunt pasionali si plini de imaginatie.


Asa cum spuneam, la impartirea lumii, regele zeilor si-a ales fulgerul. Si pentru ca leul este regele junglei, nicio alta mitologica nu i s-ar potrivi mai bine. Cu aceasta, Jupiter trimitea dreptatea pe pamant sau linistea disputele dintre ceilalti zei. Cu lumina sa puternica, fulgerul putea orbi orice vrajmas al lui Jupiter si putea nimici chiar si cel mai fioros titan.


Fecioara - Claiomh Solais


Cea mai puternica arma spirituala a Fecioarelor este perseverenta, sustinuta intotdeauna de tarie de caracter. Nu au cea mai bogata imaginatie din lume insa compenseaza acest lucru prin daruire si putere de munca. In dragoste, sunt parteneri foarte stabili si te poti baza pe ei, insa cu conditia sa le demonstrezi ca meriti efortul si increderea lor. Privesc lumea cu ochi foarte pragmatici si nu se lasa impresionati de vorbe in vant, ci mai degraba de actiuni concrete.


In ceea ce priveste arma mitologica, Fecioarele lupta cu Claiomh Solais, sabia luminii. Aceasta se infatiseaza doar celor cu suflete sincere si mai ales, atunci cand vor sa lupte in primul rand pentru ceilalti. Prin urmare, Claiomh Solais nu va sta niciodata in slujba celor care urmaresc interese meschine sau egoiste.


Balanta - Fragarach


Nativii in Balanta sunt artistii zodiacului. Ei sunt inclinati catre frumos si au un simt estetic deosebit. Sunt atenti si meticulosi in ceea ce priveste vestimentatia lor si aleg cu grija mesajele pe care vor sa le transmita atunci cand isi aleg o anuma tinuta. Dincolo de aceasta imagine, Balantele au suflete calde, chiar daca uneori dau dovada si de temperamente vulcanice.


Arma cosmica a Balantelor este Fragarach, sabia fermecata faurita de zei pentru Manannan mac Lir. Numele acesteia poate fi tradus prin „Razbunatorul” sau „Descoperitorul Adevarului”. Dincolo de faptul ca oricine o detine devine invincibil, niciun dusman nu poate spune o minciuna atat timp cat Fragarach este indreptata catre acesta.


Scorpion – Mjolnir


Persoanele nascute in semnul Scorpionului sunt printre cele mai atragatoare semne din zodiac iar nativii stiu acest lucru. Sunt oameni foarte inteligenti si foarte misteriosi. Chiar si atunci cand esti absolut convins ca ai ajuns sa cunosti un Scorpion, poti sa fii sigur ca are o latura ascunsa pe care nu o poti descoperi fara voia acestui nativ. De regula, chiar daca stiu sa isi faca prieteni sau sa cucereasca, Scorpionii sunt firi introvertite si puternic intuitive.


Arma cu care lupta ei este Mjolnir, temutul ciocan al lui Thor. Aceasta este una dintre cele mai potente arme din mitologie si este asociata cu tunetul. Se spune ca Mjolnir poate darama munti si este faurita printr-un ritual magic mai vechi decat lumea.


Sagetator – Arcul Dianei


Nativii in Sagetator sunt persoane cu vadite inclinatii spirituale si cu scopuri inalte in viata. Pot parea usor desprinsi de cele lumesti si sunt tentati mai degraba de filozofie decat de reuniuni sociale. Acest lucru nu ii face neplacuti sau neprietenosi insa acesti nativi tin foarte mult la spatiul intim si tolereaza in jurul lor doar oameni care pot intelege acest lucru.


De aceea, uneori in dragoste pot fi parteneri dificili si pot parea distanti insa nu trebuie sa va lasati pacaliti de aceasta masca. Sagetatorii sunt si ei oameni si au nevoie de afectiune.


Acesti nativi, dupa cum le spune si numele, se vor folosi in lupte cosmice de arc. Si niciunul nu este mai potrivit pentru ei decat arcul Dianei, Artemis la greci, frumoasa si casta zeita a vanatorii, sora divinului Apollo, nascuti din Zeus si Leto.


Capricorn - Colada


Nativii in Capricorn sunt definiti de ambitie si profesionalism. Au personalitati foarte bine conturate inca din copilarie, cand dovedesc o maturitate de gandire mult peste media de varsta a tovarasilor de joaca. Iau viata foarte in serios dar asta nu ii face lipsiti de simtul umorului.


Chiar daca nu au foarte multa imaginatie, compenseaza acest neajuns printr-o inteligenta ridicata si o capacitate de functionare foarte bine pusa la punct. Probabil ca in fiecare nativ in Capricorn se ascunde cate un mic mecanism elvetian.


Colada este sabia de temut cu care El Cid, Rodrigo Diaz de Vivar, si-a aparat Spania de mauri, potrivit legendei care ii poarta numele.


Varsator - Excalibur


Persoanele nascute in Varsator sunt oameni cu un desavarsit simt al realitatii in care traiesc si tocmai datorita acestei calitati, ei stiu cum sa priveasca spre viitor. Sunt persoane creative si par ca traiesc mereu cu un pas inaintea tuturor.


Chiar daca sunt siguri pe ei si pe ceea ce stiu, Varsatorii pastreaza in ei un dram de timiditate si tin foarte mult la intimitatea lor. In plus, au simt al dreptatii foarte fin si nu tolereaza injustitia, sub nicio forma.


Arma lor mitica este celebra spada Excalibur. Legenda ei spune ca sabia poate fi scoasa din piatra in care a fost incastrata prin magie doar de catre urmasul adevarat al lui Ther Pendragon sau de catre un om cu sufletul intr-adevar curat si care vrea sa o puna in slujba celorlalti.


Pesti - Caladbolg


Pestii sunt sensibilii zodiacului, asa cum Taurii sunt romanticii incurabili. De multe ori, acesti nativi isi pastreaza toata viata un dram din inocenta copilariei. Au caractere temperate si sunt foarte sinceri. In acelasi timp, pentru ca au firi atat de pretioase, ei sunt foarte usor de ranit.


Increderea Pestilor se castiga cu greu si va fi acordata doar acelor persoane de care sunt sigure ca o merita. In dragoste sunt foarte fideli insa la inimile nativilor in Pesti, nu se ajunge cu una, cu doua.


In mitologie, arma care li se potriveste cel mai bine este misterioasa sabie Caladbolg. Foarte putine se stiu despre originea sa insa legenda spune ca are atat de multa forta incat poate risipi norii sau poate produce un curcubeu care leaga lumea telurica de cea a zeilor cosmici.


Sursa : Kudika.ro


Relații toxice părinți /copii


Părinții vor, în cele mai multe cazuri, binele copiilor lor, așa că de aici vor alege modul în care își cresc copilul. Deși intențiile sunt bune, există situații în care binele făcut cu forța poate crea mai mult rău.

Există părinți care sunt foarte, foarte implicați, excesiv de precauți, "suflă și în iaurt", urmăresc îndeaproape fiecare aspect al vieții copiilor lor și, de cele mai multe ori, iau decizii în locul copiilor.
Aceștia fac tot ce pot pentru a-l proteja pe copil de orice amenințare fizică sau emoțională. Toate acestea pot fi chiar obstacole în dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a unui copil, deoarece copilul nu poate experimenta pe cont propriu, nu își dezvoltă încrederea în sine și în propriile puteri, nu învață cum să își gestioneze emoțiile și nici cum să gestioneze situațiile dificile sau complicate. Copilul nu este responsabilizat deoarece teama părintelui este ca cel mic să nu se rănească, să nu greșească și să sufere. Părintele este mereu acolo, îi suflă în ceafă la fiecare mișcare.
Sunt diferite motive în spatele comportamentului părinților, dar nu despre asta vreau să scriu.
Ceea ce voiam să povestesc este ce se întâmplă în plan energetic. 🙃
🔴 De la părinte (sau ambii părinți) sunt formate stringuri (conexiuni nebenefice) care pornesc spre copil. Stringurile acestea pot porni de la nivelul corpului fizic (de la mâna părintelui spre mâna copilului, de la mâna părintelui spre inima copilului, sau spre creier, ficat, stomac etc).
🔴 Mai dau exemple. Pot porni stringuri de la gura părintelui (stă cu gura pe el), ochii (stă cu ochii pe copil, îi urmărește fiecare pas sau mișcare sau vorbă), de la urechi (îl ascultă tot ce face) spre copil. Toate combinațiile de stringuri sunt posibile între corpurile fizice ale părinților și copilului (între organe, zone din corp, piele etc).
🔴 Stringuri între chakre:
- De la chakra 1 a părintelui către chakra 1 a copilului.
- de la chakra 2 a părintelui către chakra 2 a copilului
- de la chakra 3 a părintelui către chakra 3 a copilului. Și între 4-4, apoi 5-5, 6-6, 7-7.
- evident că pot porni stringuri de la chakra 2 a părintelui către chakra 3 a copilului. Toate combinațiile sunt posibile. Exemplu: între 4 a părintelui și 7 a copilului pot fi stringuri etc. Toate combinațiile sunt posibile.
🔴 Stringuri între corpurile subtile. De la corpul mental al părintelui către cel emoțional al copilului. Toate combinațiile sunt posibile.
🔴 Energetic, părintele îl sufocă pe copil. Îl domină, îl supraveghează. Îi stă pe cap (de curățat chakrele 6 și 7). Sau îi stă în Suflet (de curățat chakra Inimii, plămânii, căile respiratorii). Sau îi stă în fund 🍑 (de curățat C1 și C2) sau călare în spate (curățare a spatelui).
🔴 Programe toxice. Un program este o formă de energie care se prinde pe undeva prin corp (corpuri). Un copil poate prelua temeri insuflate de părinți. O mamă hiperprotectivă cu fiica ei îi va spune că băieții sunt răi, porci, nesimțiți, golani, să nu îi lase să se atingă niciodată de ea, să nu vorbească niciodată cu băieții, să îi evite și ignore. Va crea și stringuri către fiica ei. Iar programele de acest tip o vor bloca ulterior pe fiică, poate avea dificultăți în a avea o relație, chiar întâlni pe cineva. Sau, sătulă de condiționările de acasă, fata se va arunca, pentru a se răzbuna pe mamă, în brațele fiecărui bărbat întâlnit.
🔴 Dar nu e vorba doar de fete, ci și de băieți.
💥O mamă îi poate spune fiului: femeile sunt ale naibii, să nu ai încredere în ele, doar în mama poți avea încredere.
💥 Tatăl îi poate spune fiului: ai grijă, femeile vor doar banii tăi, fii atent la bani, că ele umblă după portofel; sunt ușuratice, sunt haine și fără suflet; nu fi prost să te îndrăgostești vreodată, să îți protejezi inima, că altfel îți vor frânge inima etc.
🔴 Programele pot fi de orice fel (vin din rănile părinților), nu doar legate de relații, cum am scris mai sus. Programele vizează toate relațiile interumane, societatea, viața.
🟡 Stringurile toxice nu sunt create doar de părinții hiperprotectori! Toți părinții fac asta cu copiii lor. Și inclusiv copiii cu părinții.
SOLUȚII:
🔵 Chit că ești părintele, chit că ești copilul, începe să tai aceste stringuri. Cu ajutorul Arhanghelului Mihail.
🔵 Cât timp? Oricând îți amintești poți tăia. Nu discutăm despre 10 stringuri, ci de câteva sute, mii etc. Așa că poți tăia de fiecare dată când te simți inspirat. Dacă vrei să faci asta 21 sau 40 de zile, poți încerca.
🔵 Folosește-te de vizualizare când lucrezi. Stringurile arată ca firele de curent și leagă 2 oameni în diferite zone din corp. Dacă nu poți vedea nimic, setează intenția, stai 5 minute în liniște, și ai încredere că Sfântul arhanghel Mihail lucrează.
🔵 Părinții ți-au spus anumite vorbe. Puțină introspecție ajută să îți amintești. Vorbe care îți dai seama acum, adult fiind, că ți-au făcut rău și te blochează. Dă o formă acestor vorbe (programe) - de bile întunecate, negre spre exemplu. Vizualizează că eliberezi aceste bile negre din ființa ta și le trimiți în lumină în ceruri. Și aduci, în același timp, lumină. ✨ Câte bile? Zeci, sute, mii. Și dacă vezi mii că ies și eliberezi, este OK.
🔵 Când lucrezi, aprinde o lumânare în care îl chemi pe Dumnezeul Primordial. Îi dai scop lumânării, să fie pentru curățarea și eliberarea ta de programele, subprogramele, credințele, convingerile toxice venite de la părinți, din familie, de pe neamurile tale. În funcție de nevoi, poți cere să te eliberezi de sub controlul, umbrela, manipularea lor. Și că și tu îi eliberezi pe ei. Poți cere, totodată, să se vindece în tine rănile/traumele provocate de ei.
🔵 Poți cere și vindecarea relației cu părinții/copiii.
🔵 Se lucrează cu blândețe. Și iubire.
🟡 Când lucrezi, lași lumina divină să curgă prin tine să te vindece."




Sursa: Madalina Barbu