duminică, 31 decembrie 2023

♥️Ritualuri de Anul Nou pentru a atrage dragoste, bani și călătorii♥️



♥️Și nu puteam încheia acest an altfel, așa că dragele mele suflete iată câteva Ritualuri care nu pot lipsi de Anul Nou, astfel încât să puteți începe anul 2024 în cel mai bun mod.


♥️Pentru dragoste

Lenjerie roșie

Purtați lenjerie roșie pentru a atrage dragostea și pasiunea în viața voastră.


♥️Lumânări

Va trebui să așezați trei lumânări în formă de triunghi într-un loc retras din casă, să le aprindeți la ora 12:00 pe 1 ianuarie 2024. Culoarea trebuie să fie roșie pentru a aprinde flacăra iubirii.Puteți utiliza, de asemenea, culorile roz, dacă sunteți în căutarea pentru o dragoste ideala sau alb pentru a vindeca o relație.


♥️Panglică roșie

În plus față de utilizarea lenjeriei roșii tradiționale, puteți lega o panglică roșie de talie, acest lucru atrage persoana visurilor tale.


♥️sub o masă

Toți cei care vor să-și găsească sufletul pereche ar trebui să intre sub masă cu câteva secunde înainte de a primi 1 ianuarie.


♥️Scăldat cu miere

Cu câteva minute înainte de sărbătorirea Anului Nou, pune mierea pe tot corpul (ai grijă cu părul tău) și lasă-l să stea și să se hidrateze câteva minute (5 până la 10 minute). După un timp, clătiți. Acest lucru caută să atragă dulceața iubirii și voie bună în viața ta.


♥️Prima îmbrățișare sau sărut

Îmbrățișează persoana după care tânjești ca partener. În cazul în care ai deja unul, sărută-l și îmbrățișează-l, așa că pasiunea și iubirea nu vor lipsi din relația ta.


♥️Pahar cu apă

Dacă ești unul dintre cei care "nu au crezut în dragoste" de ceva vreme sau ți-e teamă că vei eșua din nou, dar vrei să te îndrăgostești, trebuie să umpli un pahar cu apă și când ceasul atinge ora 12:00 aruncă apa în stradă. Deci, puteți vindeca inima și veți fi fericiți 


♥️Puneți un inel în paharul de șampanie

Când este timpul pentru toast, puneți acea bijuterie în pahar (cu băutura).


Pentru bani👇👇

♥️Lenjerie galbenă

Purtați lenjerie galbenă pentru a atrage noroc și, de asemenea, bani.


♥️Monedă sau bancnotă

Va trebui să plasați o monedă sau o factură în interiorul pantofului înainte de miezul nopții. Acest lucru va atrage bani pe tot parcursul noului an.


♥️Usturoi în portofel

Aveți la îndemână un cățel de usturoi și puneți-l în portofel pentru a atrage prosperitate în acest 2024. De asemenea, puteți arunca niște monede pe podeaua ușii din față a casei și apoi le puteți mătura, pentru a atrage bani.


Pentru a călători👇👇👇

♥️Ieșiți pe stradă cu valize

Umpleți o valiză cu lucruri speciale și mergeți la o plimbare pe stradă. Acest lucru va atrage călătorii, călătorii și mai multe călătorii pentru noul an.


♥️Intrați și ieșiți din casă

Tocmai când sună clopotele de Anul Nou, ieșiți de acasă spunând "Plec!", iar când vă întoarceți spuneți "Sunt aici!", cu asta, ca și în cazul ritualului anterior, veți crește șansele de a călători.


♥️Pentru voie bună

Ardeți hârtia

Să lași în urmă acele lucruri pe care nu mai vrei să le cari cu tine, ia o hârtie și scrie pe ea ceea ce vrei să uiți și arde-o cu grijă.


♥️Curățați-vă casa și deschideți ferestrele

Acest lucru servește la eliminarea acelor energii rele care, eventual, abundă în casa ta, curățându-le și deschizând ferestrele, vei atrage acele voie bune pe care te aștepți să le ai.


♥️Mănâncă 12 bobite struguri la miezul nopții

În timpul sărbătorii de Anul Nou, în jurul miezului nopții, mâncați un total de 12 struguri, făcându-și o dorință pentru fiecare, deoarece reprezintă totalul lunilor anului următor.


♥️La mulți ani cu sănătate! 

❤️Namaste. 🌱🙏


Sursa : Internet 


marți, 26 decembrie 2023

Cele 17 niveluri ale constiintei

 

NIVELURILE DISTRUCTIVE
1. Nivelul rusinii. La nivelul asta, esti dominat de nevroza. Esti timid, retras, introvertit. Devii paranoic, crezand ca toata lumea te judeca si incepi sa ai halucinatii. Cand ti-e rusine, incepi sa compensezi prin perfectionism, prin rigiditate, si incepi sa devii un extremist moral.
2. Nivelul vinovatiei. La nivelul asta, ori esti manipulat si pedepsit, ori pedepsesti manipuland. Cel mai mare lucru care te preocupa este pacatul, incepi sa actionezi din vinovatie si s-o proiectezi asupra altora.
3. Nivelul apatiei. La nivelul asta domina disperarea, lipsa sperantei. Viata pare fara rost, viitorul pare fara rost. Traiesti intr-o stare generala de neajutorare. Esti dependent de ceilalti iar altii te percep ca pe o povara de care trebuie sa aiba grija.
4. Nivelul doliului. La nivelul asta, traiesti predominant intr-o continua melancolie, fiind trist pentru ce ai pierdut. Incepi sa vezi tristete peste tot in jurul tau. Tristete pentru conditiile vietii, incepi sa privesti viata in sine ca fiind trista. Crezi ca nu poti inlocui ceea ce ai pierdut sau ce a simbolizat pentru tine.
5. Nivelul fricii. Aici, frica iti limiteaza cresterea ca persoana si duce la inhibitii. In acel moment, cauti lideri puternici care par ca siau cucerit fricile si crezi ca ei vor fi cei care te vor scoate din culmile disperarii si te vor elibera din“sclavie”.
6. Nivelul dorintei. Cand esti in “dorinta”, lucrul asta te poate motiva sa participi intr-o gama larga de activitati “umane”. Insasi economia se afla la nivelul dorintei. Dorinta face sa investim efort, sa atingem obiective si sa obtinem premii. Insa dorinta este si nivelul dependentei: de alcool, de tutun, de droguri. Este nivelul acumularii si al lacomiei. De ce nu functioneaza? Pentru ca satisfacerea unei dorinte este inlocuita de alta dorinta, nesatisfacuta. La nivelul asta, ramai obsedat sa acumulezi din ce in ce mai multi bani, mai ales fara un scop final pentru ei.
7. Nivelul furiei. Dorinta duce la frustrare, iar frustrarea duce la furie. Aceasta poate duce, mai departe, la actiune distructiva sau la actiune constructiva. Furia te poate catapulta spre independenta sau te poate schimba in rau. Poate duce la ura si poate avea un efect coroziv in toate ariile vietii tale.
8. Nivelul mandriei. Nivelul la care ajungi in momentul in care ai autoritate in domeniul tau. Nivelul la care majoritatea vor sa ajunga. Mandria pare frumoasa, insa e frumoasa doar in comparatie cu nivelurile anterioare. In societate, mandria are o reputatie buna si e incurajata frecvent, insa e vulnerabila, deoarece e dependenta de conditiile exterioare. Daca acele conditii exterioare nu mai sunt implinite, te poate catapulta inapoi in cele mai de jos niveluri ale constiintei. Partile negative ale mandriei sunt aroganta si negarea lucrurilor care nu se incadreaza “in tipar”, blocand cresterea ta ca persoana.
NIVELURILE CONSTRUCTIVE
9. Nivelul curajului. De-abia acum incepi sa devii cu adevarat puternic. Incepi sa explorezi si sa experimentezi lucruri noi, si devii stimulat de lucrurile pe care le faci. In “curaj”, ai energia sa inveti lucruri noi, iar cresterea si educatia nu mai sunt lucruri asa de mari pentru tine. In “curaj”,ai capacitatea de a-ti privi frica in ochi si de a creste, in pofida faptului ca ea inca exista acolo.
10. Nivelul neutralitatii. In momentul asta, incetezi sa mai privesti lucrurile in alb sau negru. Incepi sa nu mai fii rigid in lucrurile pe care le faci, devii flexibil si incetezi sa mai judeci in general. Cand lucrurile nu iti ies asa cum vrei, nu te mai simti infrant, nu te mai simti speriat, nu te mai simti frustrat. In“neutralitate”, poti sa spui cu usurinta “daca nu obtin lucrul asta, nu e nici o problema, o sa-l obtin pe altul”. E nivelul la care nu mai esti intimidat cu usurinta. Nu incerci sa demonstrezi nimic, nu esti interesat de conflict sau competitie, nu vrei sa controlezi comportamentul altor persoane.Incepi sa detii cu adevarat stabilitate emotionala.
11. Nivelul dispozitiei. Nivelul la care vei avea parte de cea mai rapida crestere. E nivelul la care ti-ai depasit problemele din viata ta si esti dispus sa participi la tot ce inseamna VIATA. De-abia acum devii cu adevarat prietenos, succesul aparand automat. Incepi sa lucrezi pe orice tip de post e nevoie, si nu te simti inferior atunci cand te ocupi de “munca de jos”. Incepi sa fii empatic la nevoile celorlalti, sa-i ajuti pe ceilalti si sa contribui la bunastarea societatii.
12. Nivelul acceptarii. In “acceptare”, incetezi sa mai obtii bucurie din lucrurile exterioare tie. Nimic din ceea ce exista in afara persoanei tale nu are capacitatea sa te faca cu adevarat fericit. Iubirea nu mai e oferita sau luata inapoi de catre altcineva, ci este generata din interior. Devii activ in viata, fara sa ai vreo intentie ascunsa. Nu mai esti interesat doar sa determini “ce e bine” si “ce e rau”, ci esti dedicat sa rezolvi problemele reale pe care le au restul oamenilor. Muncile grele nu te mai sperie, ba chiar iti creeaza placere. Incetezi sa mai discriminezi si sa fii intolerant. Obiectivele pe termen lung devin prioritare in fata celor pe termen scurt.
13. Nivelul ratiunii. 6 Este nivelul stiintei, al medicinei. Este nivelul laureatilor premiilor Nobel. Insa ratiunea, ca lucru intrinsec, nu constituie un ghid spre adevar. Ratiunea este cel mai eficient lucru intr-o lume tehnologica, insa, in acelasi timp, reprezinta un blocaj major in a obtine niveluri superioare de constiinta.
14. Nivelul iubirii. In general, dragostea, in societate, reprezinta o combinatie ale urmatoarelor elemente: atractie fizica, posesivitate, control, dependenta, eroticism si noutate. La baza, toate lucrurile astea ascund defapt sentimentul de furie si dependenta pentru persoana sau lucrul pe care-l iubesti. Dragostea adevarata este dragostea neconditionata, neschimbatoare, permanenta. Nu fluctueaza, deoarece nu este influentata de nici un factor extern. Dragostea adevarata e un mod de a interactiona cu lumea: iertand, ingrijind si suportand. Acesta e nivelul adevaratei fericiri.
15. Nivelul bucuriei. Este nivelul vindecarii, nivelul compasiunii si al spiritualitatii. Nivelul la care ai o atitudine pozitiva in fata oricaror necazuri din viata ta, oricat de grave ar fi ele.
16. Nivelul pacii. Nivelul la care totul este viu si radiaza energie. Nivelul marilor invatatori spirituali ai istoriei. Este nivelul la care religia formala este inlocuita de spiritualitate pura, facand-o astfel inutila.
17. Nivelul iluminarii. Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde umanitatea se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar.. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica constiinta. Este identificarea sinelui cu intreg universul, reprezentat prin transcendenta egoului. Totul din mediul tau are un efect aspupra nivelului de constiinta. TV-ul. Filmele. Cartile. Paginile de internet. Oamenii. Locurile. Obiectele. Mancarea. Daca esti la nivelul ratiunii, a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii si al dorintei) iti va cobora temporar constiinta. Daca esti la nivelul de vina, stirile TV de fapt iti vor ridica nivelul. 8 Sa urci chiar si un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reusesc sa faca asta intr-o viata intreaga. O schimbare de doar un nivel poate sa schimbe totul in viata ta. De aceasta este putin probabil ca persoanele sub nivelul curajului sa progresese fara ajutor extern. Curajul este necesar ca sa lucrezi constient; se reduce la a-ti pune realitatea la bataie intr-un pariu pentru sansa de a deveni mult mai constient, mai pregatit. Dar cand ajungi la acel urmator nivel, iti dai seama clar ca a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi si falsa mandrie iti vor parea caraghioase acum. Cand ajungi la nivelul acceptarii (fixarii si atingerii de tinte), te vei uita inapoi la nivelul de binevointa si te vei vedea ca un soarece intr-o roata – erai un alergator bun, dar nu alesesei o directie. Cred ca cel mai important lucru pe care noi ca fiinte umane il putem face este sa ne ridicam nivelul individual al constiintei. Cand facem aceasta, noi raspandim nivelurile mai ridicate de constiinta celor din jurul nostru. Imagineaza-ti ce lume incredibila ar fi daca am reusi sa aducem pe toata lumea la nivelul ce acceptare. Conform lui Hawkins, 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul curajului. Cand experimentezi temporar nivelele superioare poti vedea unde trebuie sa ajungi in etapa urmatoare. Ai unul din acele momente de claritate in care intelegi ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dar cand te scufunzi in nivelele inferioare aceea 9 amintire devine incetosata. Priveste aceasta ierarhie cu mintea deschisa si vezi daca-ti ofera idei noi care te pot ajuta sa faci urmatorul salt in viata ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai gresit decat celelalte. Incearca sa nu-ti lasi ego-ul umflat de ideea ca esti la un anumit nivel, decat desigur daca esti momentan la nivelul mandriei.
Sursa: Mihaela Ela





vineri, 24 noiembrie 2023

Vampirismul energetic

Avem in jurul nostru un invelis energetic " aura" menit sa neprotejeze impotriva atacurilor energetice din afara. Un om calm, cu sufletul linistit si impacat, are un invelis energetic intact, sanatos, fara portiuni subrezite sau sparturi.
Când sufletul este însă nelinistit, când omul trăiește în fiecare zi emotii negative " ura, furie, iritare, invidie (pizma despre care sevorbeste si in scrierile crestine) etc. " aura il slabeste, se subțiază, apar fisuri care se largesc, deschizind acces vampirilor energetici, ca si bolilor si nenorocirilor de tot felul.

La fel cum scoarta copacului trebuie sa ramina intacta pentru a feri copacul de fel si chip de paraziți, tot așa și aura noastra este menită să ne protejeze, să ne apere. De aceea, este indicat să eliberăm emoțiile negative, să ne păstrăm calmul și ne vom menține aura intactă, ferind-o de fisuri, ceea ce ne va face intangibili la atacurile din afara.

Vampirismul energetic este o ocupatie nu tocmai inofensiva.
Vampirismul înseamnă nu doar furtul unei anumite cantități de energie, încălcarea învelișului câmpului și crearea condițiilor pentru pierderile ulterioare de energie, dar și prejudicierea structurii fine a campului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sănătăți psihicului.

După un furt masiv de energie apar devieri psihice. 
Omului care incepe să se folosească de energia altuia i se închid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit să ia din ce in ce mai multă energie.
Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea.

Începutul acestui proces stă în egoismul exacerbat manifestat în gânduri, emoții sau fapte, în neînțelegerea unității lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetică. Acest proces e greu de oprit. El condamnă copiii "vampirului" la niște boli grave întrucât aceștia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie că sunt supuși vampirismului fie ei înșiși vor deveni vampiri energetici și vor continua ruinarea propriului suflet.

Cum procesează oamenii care au nevoie de energie? Ei înfurie, chinuie victima, caută diferite mijloace de a subjuga omul pentru că a lua de la unul egal ție e complicat. E mai usor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat.

De ce devine omul sadic? Părinții săi au renegat comuniunea cu lumea,au renegat înaltele sentimente ceea ce a dus la închiderea completă a canalelor care-I unea cu Universul. A inceput degradarea și destrămarea structurilor câmpului. Energia nu putea fi procurată din alta parte decât de la oameni.

Dacă este vorba de un copil, acesta începe să-și irite mama, s-o necajească . Ea incepe sa țipe în permanență, se înfurie și îi cedeaza energie. Copilul isi bate joc de colegii de joacă, îi jignește,chinuie animalele, râde și își bate joc de cei vârstnici în scopul obținerii energiei. Prin urmare, provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism.

Puțini cunosc cât de gravă e pedeapsa subtilă pentru vampirism si cât de puține sunt șansele de a ieși din aceasta situație. Unul din mijloacele spirituale de aparare impotriva unui om certat cu regulile eticii, care încearcă să fure energie , il constituie rugăciunea pentru că aceasta constituie in acelasi timp și un ajutor pentru corectarea deformatiilor structurilor sale spirituale. "Rugati-va pentru cei ce
vă blestema si binecuvântați pe cei ce vă urăsc."

Solutia este sa evitati certaretii care nu-si pot exprima sentimentelenegative decat in forma conflictuala; exista indivizi care au o micadisputa cu ridicat de voce cel putin 1/zi. Nu este normal!

Cum ii recunoastem:
- dupa gradul de epuizare pe care ni-l produc.
- nu ne aduc nimic, ne dau o stare proasta, si ne pericliteaza
echilibrul emotional.

O persoana care a fost victima unui vampir energetic, prezintaurmatoarele simptome:
- oboseala acuta - in cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala
devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihne
prelungite.
- vlaguire - se simte o lipsa acuta de energie. Persoana in cauza
devine vampir energetic involuntar.
- nervozitate - stari de enervare fara motiv aparent.
- dureri de cap ("deochi")
- ameteli
- greturi
- lipsa poftei de viata
- pierdere temporara de memorie - acest simptom, apare intr-o faza mai avansata
- in unele situatii - aritmie cardiaca
Profile vampirice:
Lamentosii cronici:
- ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsitsi noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze,in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR - chiar daca nu avemnici capacitatea si nici dorinta.
- acesti eterni nemultumiti/vaicareti ne pun in situatia frustranta,de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt instarea de spirit pentru a ne primi sfatul, ei doar vor sa se descarce,sa ia energie...

Dependentii:
- ei ne cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricaremica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitiade parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cumvrem sa ne luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea. Dependentii
considera persoana de langa ei intregul lor univers si o epuizeaza cusolicitarile lor.

Hipersensibilii:
- sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija :totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil saprovoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent - ce stres!

Conflictualii:
Pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nuii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific defunctionare, este starea lor de spirit. Ei nu cunosc si nici nuinteleg existenta unei stari de pace. In schimb, acest tip de relatieeste bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala deaici!

Cei in afara legii, rebelii:
Rolul lor si teritoriul lor nu sunt niciodata clar definite, ceea ceobliga la o renegociere nesfarsita.Cum regulile nu sunt stabiliteodata pentru totdeauna, fiecare trece prea usor in terenulceluilalt. Ei nu functioneaza dupa regulile stabilite si tot ce fac
considera ca este normal.

Solutii:
- sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa
vampirizati de catre celalalt. Astfel riscam sa ne supunem patologiei
celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam inagresivitate si ranchiuna.

Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva!

A lua rolul de salvator este mai degraba un semn al slabiciuniiEgo-ului.Atunci cand ne creste nervozitatea, se impun doua intrebari:

- sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme?
- trebuie eu sa fiu persoana care ajuta sau eu trebuie sa-mi vad de
lectiile mele?

In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emotiile
noastre: sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa
punem stop!

Terapeutii, de obicei, recomanda ruperea totala si imediata (macar
pentru un timp) a legaturii dintre cei doi. Si abia aici incepeproblema. Cel care este vampir energetic va simti revolta donatoruluide a-l alimenta. Ruperea legaturilor patologice, dintre cei doi,provoaca automat dezechilibru la vampirul energetic, trezind protest
activ energetic la el (sigur, depinde si de stadiul "boliivampirice").

Secretul eliminarii acestui comportament este sa invatam sa iubim sisa daruim mai mult decat sa asteptam de la altii; astfel vom primi o
uriasa cantitate de energie din Univers.

Un vechi proverb spune:"Daruind vei dobandi". Darul suprafiresc sereflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza delumina proiectata de oglinda si te va implini. Vei fi fericit siimplinit cu tine insuti si astfel pregatit sa daruiesti din nou.

Relatiile personale sunt pentru noi un set inepuizabil de teste sitotodata profunde lectii de intelegere.

Poate ca nimic nu ne solicita mai mult generozitatea si intelepciuneaca o relatie " amoroasa, profesionala, amicala, filiala" orice implicaa fi fata-n-fata cu cineva.. Orice relatie personala ne atinge fiintala toate nivelurile: fizic, emotional, mental, energetic, spiritual.
Interactiunea la nivel energetic este rareori constientizata.

Desi, in permanenta are loc un schimb de energie intre noi si cei dinjurul nostru, ce poate lua forme cu atat mai dramatice cu cat suntemimplicati mai profund intr-o relatie. Dar un schimb masiv de energiese poate face si in intalniri absolut accidentale si de o durataextrem de scurta. Din pacate, cel mai adesea, nu in avantajul ambelorparti.

Arta de a relationa constructiv nu ne-a fost niciodata predata..
Nimeni nu ne-a explicat ce se intampla cand doua fiinte umane intra in legatura, ce schimburi subtile se produc inainte de prima strangere de
mana, inainte de primul zambet sau de prima privire incruntata.

Inainte de orice, doi oameni stabilesc mai intai un contact energetic.
Chiar daca se afla la mare distanta, simplul gand indreptat catre oanumita persoana ne poate pune in legatura energetica cu ea.

Iar aceasta legatura, desi pare inefabila, lipsita de consistenta,creeaza sau intareste matricea unei posibile relatii. Prin canaleleenergetice avem posibilitatea de a predetermina story-ul uneilegaturi.

Pentru ca in permanenta exista un circuit energetic intre noi si ceidin jurul nostru, orice emotie, gest, cuvant, actiune sau atitudine setraduce in energie care vine spre noi si este emisa de noi.

Cand traim un disconfort pierdem energie, cand suntem multumiti castigam energie.

Cum pierdem energie in cazul unui conflict?

Intr-un conflict, nelinistea pe care o traim tulbura campul nostruenergetic. In functie de natura conflictului (sentimental, competitiede valori, concurenta profesionala, confruntare temperamentala etc.)"ancorele"acestor tulburari se fixeaza in diverse zone ale acestuicamp energetic. In cazul in care conflictul este mentinut multa vreme,
apare riscul materializarii unor boli, corpul nostru suferind undezechilibru energetic cronic.

Sunt arhicunoscute cateva moduri de furt energetic, cel mai adeseahotii fiind persoanele apropiate: parinti, sefi, soti, etc. Furt deenergie prin:

- critica: o resimtim ca invalidanta, negare a valorii noastre,respingere a identitatii sau a conditiei in care ne punem pringesturile, cuvintele si atitudinile noastre ce suntcriticate-genereaza sentimente de rusine si regret ce saboteaza stimade sine.

- interdictia: atinge libertatea de expresie, ne limiteazamanifestarea, ne induce senzatia unui pericol asupra caruia n-am cazutde acord ca ar exista, neaga afirmarea libera a temperamentului,opreste libera initiativa

- interogarea: hartuieste printr-o investigatie indiscreta ce reclama
subordonare prin raspuns - orice intrebare induce presiunearaspunsului, creaza senzatia obligatiei de a satisface curiozitateaceluilalt pentru a beneficia de acceptarea persoanei

- indiferenta: ignorarea reprezinta un mod subtil de a lua energieprin crearea unei prezente "goale" pe care celalalt simte nevoia s-oumple aratand interes pentru starea persoanei ce joaca rolul
dezinteresatului, al neparticipantului

- plangerea: creeaza presiunea salvarii, ascultarea fiind o buna formade a oferi energie; poate sugera responsabilitatea sau obligatiaascultatorului de a sustine sau ajuta persoana ce se plange(vaicareala).

Cum ne putem apara de hotii de energie?

In primul rand sa nu devenim obiectul atitudinilor de mai sus. Sadevenim constienti ca toate certurile, necazurile si frustarileoamenilor au ca scop aprovizionarea cu energie.

Aceasta se petrece la nivel subtil, rareori fiind constienti ceiimplicati. Intelegand natura profunda a acestor manifestari putemzambi cand se incearca antrenarea noastra in conflice, barfe,vaicareli, judecati, etc. Persoanele din jurul nostru arareori
constientizeaza ca prin comportamentul lor hartuie energetic pe cei delanga ei.

Adeseori parintii dispun de energia copiilor lor fara sa vrea. Asta nu
inseamna sa inceteze a-si mai corecta copilul cand acesta greseste. Ci
doar sa invete s-o faca fara a induce copilului sentimente negative,sa o faca cu detasare, fara a manifesta suparare.

In relatia de dragoste adeseori cedam energie fara sa ne-o cearanimeni. Nu este responsabil celalalt pentru faptul ca am pus ladispozitia sa o cantitate apreciabila din forta si vitalitatea
noastra. Nici nu-si da seama, apoi, ca dispune de ea simtindu-se bine.
Este responsabilitatea noastra sa invatam sa ne mentinem integritatea
energetica. Cand ne pierdem tonusul fara ca cineva sa ne agreseze?

De exemplu, atunci cand asteptam infrigurati si plini de griji ca
partenerul sa vina acasa dupa cateva ore de intarziere. Orele deasteptare agitata ne-au consumat energia. Pe care vom incerca sa orecuperam. Cum? Prin metodele de mai sus: interogare, indiferenta,plangere,cearta. Chiar daca suntem justificati in a cere explicatiieste importanta atitudinea pe care o avem.

Dar nu putem avea o atitudine constructiva daca in sufletul nostru ne
simtim folositi, indepartati, ignorati, respinsi sau desconsiderati(si cum am putea sa ne simtim altfel cand ne-am obisnuit ca stareanoastra de bine sa depinda de cantitatea de apreciere si atentieprimite de la partener?). Nimic mai fals si ca atare si starile despirit care sunt traite de partenerii care au asteptari. Tonul ne vatrada teama sau furia.

Iar aceasta atitudine neconstructiva constituie la randul ei un atacenergetic la adresa celuilalt, ea indicand modul in care operam inrelatie, pozitia fata de partener la acel moment. In mod normal,partenerul se va apara atacand la randul lui sau ignorandu-ne.

Si totul a inceput de la felul in care am interpretat intarzierea -traducand-o in atac la adresa noastra, desconsiderare, lipsa deiubire. Noi proiectam asupra partenerilor de viata frustrarilenoastre, lipsa de iubire de sine. Semnificatia pe care am dat-ogestului partenerului creeaza in mintea noastra un scenariu.

Asteptarea infrigurata amplifica acest scenariu. Si cum iubitii suntlegati prin fire invizibile, cel mai probabil
partenerul va simti depe drum tensiunea care s-a creat. Poate fara sa-si dea seama, va amanamomentul intoarcerii acasa sau soseste (desi iubeste persoana care ilasteapta) manifestand o iritare inexplicabila.

Si jocul poate continua prin cearta, acuzatii, indiferenta, regrete.
Si asa unii se imbata, altii se refugiaza la alte femei. Cand oameniidevin constienti de REALITATE jocurile inconstiente si murdareinceteaza. Partenerii devin constienti de frumusetea vietii si aucontrolul asupra starilor de spirit. Devin Creatori...

De unde ne luam energia fara sa ii "vampirizam" pe cei din jur?

Fiecare om se naste cu rezerve suficiente de energie pentru a trai.
Daca uneori insa ne permitem luxul de a o risipi in conflicte, emotiisau ganduri negative, ce ne pun pe minus, atunci trebuie sa invatam sageneram la loc energia de care avem nevoie. Sunt cateva solutii inacest sens :

- rugaciunea, meditatia - rugaciunile de multumire au rezultate.
Oamenii sunt invatati sa ceara ceva prin rugaciune. Cand cerem cevaprin rugaciune punem de fapt in evidenta ceea ce nu avem. Si creamconditii sa primim tot mai putin. Cand cerem ceva consideram cameritam mai mult si il judecam pe Dumnezeu de ce nu ne-a dat.
Universul este astfel conceput ca nu primim niciodata mai putin decat
meritam.

- bucuria: este o sursa uriasa de energie
- rasul, seninatatea, multumirea calma a propriei vieti ne ofera inpermanenta vitalitate
- exuberanta, minunarea, incantarea si incitarea pe care le aducintalnirile frumoase, proiectele care ne inspira, evenimentele ce neanima
- iubirea: cea mai pura, mai inalta si complexa forma de energie, cu
puterea cea mai mare de a crea
- vorbim aici de iubirea neconditioanata, care este si singura formade iubire autentica...
- generozitatea: actul daruirii, al comuniunii create de oferire, neaduce instantaneu inapoi (prin bucuria celui ce primeste) energia pecare am dat-o si ceva in plus datorita fericirii pe care am generat-o!

Aici se arata cat de important este sa multumim cand am fost ajutatisi de asemenea sa ajutam atunci cand persoana si-a formulat dorinta de
a primi ajutor (verbal sau in alta forma) altfel nu se genereaza oreactie autentica de recunostinta; recunostinta nefiind utilaorgoliului donatorului ci smereniei demne a celui ce primeste.

Prin structura lor sufleteasca, oamenii sint predispusi la schimburienergetice: "Energiile se schimba intre oameni atunci cind ei pornesco discutie dar chiar si fara comunicare, stind la o distanta deordinul metrilor. De obicei, transferul se face inconstient dar poatefi controlat sau oprit prin autosugestie sau inchizind circuitele
degetelor de la miini si picioare (incrucisandu-le).

Dar exista si schimburi violente. Unii oameni "vampirizeaza"involuntar pe cei deschisi la suflet, darnici, intr-un timp foartescurt, chiar si daca ii desparte un perete:

"Senzatiile percepute de acceptor pot fi o stare generala de bine, deusurare a durerilor, incalzire, cascat, furnicaturi, limpezireamintii. Donatorul simte incalzire asociata cu stari neplacute in
diferite zone ale corpului, durere, furnicaturi in picioare sau miini,
senzatie de rece in picioare, greata si golire a plexului solar,somnolenta, senzatie de nisip in ochi, irascibilitate, tuse repetata.

Acest schimb de energie incepe de la corpurile subtile spre circuitulintern - corp fizic. Schimbul trebuie intrerupt cind se ajunge ladurere in zona rinichilor, unde este sediul energiei ancestrale,dozata la nastere pentru intreaga viata.

Uneori, organismul dezechilibrat nu reuseste sa mobilizeze propria
energie si sa acopere minusul de energie dintr-un organ cu excesul de
energie din altul, omul in cauza luind energie de la un semen de-alsau. Necorectarea dezechilibrului va conduce la un comportamentenergetic reflex, mai dificil de rezolvat".

Schimb de energie, spune dl Balan, este si fenomenul "deochiului".
Acesta se poate explica prin trecerea unei energii de calitateinferioara spre aura copilului mai putin protejat (in general spre ceicu aparare slabita) in momentele de uimire, mirare, cind este deschisapoarta spre subconstient, moment in care energiile devin mobile.

Ascultarea necazurilor cuiva predispune, in schimb, la curatirea aureipersoanei care se destainuie pe seama nivelului vibratoriu al celui
care asculta:

"Acest lucru se simte la spovedanie. Dupa marturisire la preot,oamenii simt ca li s-a luat ceva de pe suflet si au o stare de bine.
In acest caz, stratul sapte (aflat la exterior) din aura celui care
asculta ( preotul ) din auriu devine auriu cu pete bleumarin saubleumarin cu pete aurii.

De asemenea, prin rugaciunile unui preot cu har se usureaza si unele
blesteme cazute pe unii oameni, parte din necuratenie fiind purificata
trecind prin inima celui care se roaga, unde filtrul este sentimentulde iubire neconditionata".

Schimburile de energie intre oameni sau intre om si mediu sintinevitabile si necesare. Spre deosebire de cele involuntare, intransferurile constientizate, autoprotectia nu este cea mai bunasolutie, pentru ca ea ar putea conduce, treptat, la izolare de
ceilalti oameni si chiar de mediu.

In unele situatii dam, iar in altele primim energie, fie ca aceasta
este "buna" sau "rea". Important, spune dl Balan, este sa cultivamaceasta energie prin dragostea fata de natura si fata de semeniinostri."

Calea de a pune capat tuturor conflictelor este o cale interioara.
Cand se asterne pacea in interior nimic din exterior nu o poateperturba.

Nici cea mai puternica furtuna nu poate afecta viata din profunzimile oceanului.Agitatia este la periferie. Daca traiesti la periferiestarea ta de spirit este la cheremul vanturilor care vin din toatepartile.

Ce inseamna sa traiesti la periferie? Sa crezi ca fericirea si bucuriaiti vine din afara : din bani, masini, case, functii, partener deviata, etc. Ar insemna ca Dumnezeu sa dea acces la comori numai unora.
Coboara in profunzime si acolo vei gasi esenta vietii: bucuria, pacea,iubirea adevarata, iertarea, implinirea, etc."

O viata necercetata nu merita traita", spunea Seneca. Inteleptii nicinu o numesc viata, o numesc somn. Cand Tu nu traiesti Viata, nu aicontrol asupra a ceea ce traiesti, Viata te traieste pe tine. Esti lacheremul ei.

Acest material aduce o perspectiva diferita asupra relatiilorinter-umane si are darul de a ne trezi pentru a intelege modul subtilin care acestea functioneaza de fapt.

Solutia nu este sa fugim din calea "agresorilor" ci sa constientizam
ca suntem fiinte de Lumina, sa ne bucuram ca ne putem primi energia
necesara, sa multumim Tatalui si sa trimitem ganduri de bine spre toti
ceilalti pe ideea faca-se voia ta Doamne.

Cand suntem in mijlocul unei situatii din cele prezentate mai sus, sa
constientizam cum vine o ploaie de Lumina si Iubire care trece prin
tot corpul, ca niste lasere, ne protejeaza, ne curata, ne vindeca, ne
inalta si se duce ca bine si spre cei din jur.

Energia IUBIRII si LUMINII, natura Creatorului, nu intra in conflict cu nimeni si cu nimic. 
Ea purifica tot, curata tot, vindeca tot,inalta tot.

miercuri, 15 noiembrie 2023

Ce este boala?

 "Niciodata boala nu apare din senin. Intotdeauna ea este precedata de nenumarate semnale pe care viata ni le trimite, semnale subtile, sincronicitati, asa zise coincidente, care sa ne faca sa intelegem ca nu suntem armoniosi, ca mergem pe un drum gresit, dar de obicei noi le neglijam, ramanand orbi fata de aceste avertizari. Daca aceasta stare persista, intervine boala care este tot un semnal, dar de data aceasta mult mai clar, mai explicit, pe care nu mai putem sa-l ignoram cu atata usurinta. A „asculta” boala, ca si cum ar fi un limbaj, un semnal al organismului catre noi, pentru a intelege cauzele ei, este o modalitate de autocunoastere, de comunicare cu noi insine, in aspectele noastre cele mai profunde si este un prim pas catre vindecare. Boala este un semnal; semnalul ca ceva anume determina proasta functionare a organismului nostru.

Boala pare un dusman dornic sa ne faca rau, dar daca ajungem sa intelegem ce a cauzat-o, se poate transforma intr-un element transformator pentru viata noastra. Ea ne ofera marea sansa de a afla mai multe despre cine si despre cum suntem. Daca intelegem mesajul spiritual al bolii, atunci ea va pleca singura, pentru ca ea nu a venit ca sa ne faca rau, ci ca un prieten care vrea sa ne spuna ca trebuie sa ne transformam, ca am stagnat in evolutia noastra spirituala, ca nu dorim sa ne ascultam vocea interioara si ca exista posibilitatea de a ne rata scopul existentei acesteia.
Ce este boala?
Boala este un semn de dezechilibru, semnalizeaza dezordinea care apare in universul nostru launtric. Aceasta dezordine generatoare de suferinte se naste din tendintele si obiceiurile noastre rele, din dorintele noastre nenumarate legate de aceasta lume, care ne indeparteaza de influenta binefacatoare a sufletului. De regula, boala apare atunci cand dorintele noastre trupesti ajung sa domine natura noastra spirituala!
Orice durere, suferinta, boala reprezinta o experienta pe care o meritam, datorita greselilor pe care le-am facut si le mai facem. Trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu ne pedepseste, ca tot ceea ce traim este o consecinta a propriilor noastre actiuni anterioare.
Boala, desi pare greu de crezut, poate fi un mare ajutor. Ea este, din punct de vedere spiritual, pentru persoana respectiva ultima solutie de armonizare. Inteleptii spun ca Dumnezeu nu permite sa se produca nici un asa-zis rau, fara ca sa scoata din el un bine de doua ori mai mare. Depinde de atitudinea noastra mentala daca ne descurajam, devenim si mai nefericiti si consideram boala o nenorocire, sau daca privim lucrurile dintr-o perspectiva inteleapta, intelegand ca este o atentionare, ca boala ne arata unde gresim.
Boala poate fi un instrument care sa ne conduca catre o trezire spirituala. Adeseori bolile si suferintele ne purifica fiinta, ne trezesc sensibilitatea, ne fac receptivi fata de anumite aspecte ale realitatii, pe care inainte nici macar nu le bagam in seama, datorita orgoliului si a obtuzitatii noastre.
Medicina alopata, necrezand in existenta lumii spirituale, urmareste sa trateze efectele bolilor si nu cauzele reale, profunde ale acestora, urmarind in mare parte doar alinarea durerilor care, de cele mai multe ori, nu este durabila. Ea nu elimina cauza primara a bolilor. Adevarata cauza a bolilor se afla la nivelul mintii si sufletului si nu la nivelul trupului. Multi stim din propria experienta cit de dezarmonioasa poate fi o atitudine mentala gresita, sau invers cat de benefica si regeneranta poate fi asupra organismului o atitudine pozitiva.
Cauzele bolilor
Cauzele bolilor le putem clasifica in cauze: mentale, psihice si fizice. Cauzele invizibile ale bolilor, cele psihice si cele mentale, sunt numite generic cauze spirituale (plecand de la distinctia fizic-nonfizic, vizibil-invizibil, material-spiritual).
Cauzele mentale tin de existenta unui existenta unui mod gresit de a gandi, de prezenta unor idei fixe, a unor obsesii, care ne fac sa gandim in mod negativ, pesimist. Degeaba vom trata cu medicamente o boala care isi are originea in planul mental. Cel mai bun medicament este sa intelegem mecanismele imbolnavirii si vindecarii. Cand se va intelege acest lucru, prin programare mentala pozitiva ne vom putea vindeca singuri.
Cauzele psihice vizeaza o gresita perceptie, abordare si atitudine in plan sentimental. Tin de existenta unor sentimente si emotii negative, cum ar fi tristetea, sentimentele de nefericire, de ura, de mahnire, invidia, sentimentele reprimare, furia mocnita etc.
Cauzele fizice sunt cauze usor detectabile si vizeaza un gresit tratament aplicat organismului in ceea ce priveste respiratia, alimentatia, sau „programul” sau, cum ar fi lipsa de odihna, munca fizica in exces, alcoolul sau conditii neprielnice organismului nostru, de exemplu, a-l tine excesiv in frig, etc.
Orice boala ar fi fara sens daca ar putea fi vindecata fara sa i se cunoasca cauza. Daca, de exemplu, unei persoane care a fost plina de resentimente si ura intreaga viata, i se va face un transplant de inima, fara ca sa-si schimbe atitudinea si fara ca sa inteleaga ce a dus la situatia in care se afla (care a determinat necesitatea transplantului), cu siguranta, chiar daca se gaseste un donator si interventia chirurgicala de succes, inima donata va fi rejectata de organism care este, cum spuneam, otravit de ura.
O adevarata vindecare poate avea loc numai in momentul in care am inteles mesajul bolii si dorim sa ne implicam activ in rezolvarea conflictului launtric care l-a generat. De multe ori, oamenii cand se imbolnavesc urmaresc sa modifice ceva in atmosfera exterioara, ceea ce nu este rau. Dar esential ar fi sa modifice ceva in modul in care ei gandesc, urmarind sa elimine gandurile rele care au declansat boala si sa gandeasca cu putere exact opusul.
Daca, de exemplu, o persoana a nutrit o perioada lunga ganduri negative de lipsa de incredere in sine, de lipsa valorii proprii si a utilitatii, trebuie sa gandeasca acum cu putere contrariul, adica sa fie increzatoare in ea, intelegand ca puterea ii vine permanent de la Dumnezeu, totul este sa o foloseasca in mod intelept, ca fiecare dintre noi are rolul sau in creatia divina si ca nimic din ceea ce a creat Dumnezeu, deci inclusiv noi, nu este inutil si fara valoare.
Este important sa intelegem ca am fost creati de Dumnezeu si ca suntem in permanenta sustinuti de catre EI si ca, in consecinta, datorita Energiei atotputemice a Divinului, pe care o putem atrage fulgerator in universul nostru intr-o mare cantitate, nimic si nimeni nu ne poate face rau. Boala urmareste sa ne elibereze, prin intermediul durerii, de emotia negativa care a generat-o.
Durerea din planul fizic este intotdeauna rezultatul unei „dureri” psihico-mentale care nu a gasit alt mijloc de a se face cunoscuta. Daca fiinta doreste sa se puna la adapost de aceasta de aceasta durere psihica, vrea sa se „ascunda” de ea, atunci aceasta durere se va cuibari in corpul fizic intr-o anumita zona. Durerea nu permite sa ne anesteziem sau sa ne rigidizam fata de nevoile noastre sufletesti, dar si fata de ale celorlalti.
Fiinta umana este adesea masochista. Se ataseaza de boala si suferinta ei si vrea sa i se ofere nu numai atentie si compasiune, dar chiar si o anumita consideratie pentru pentru cate boli „duce”.
Unii oameni se lauda la propriu cu numarul si gravitatea bolilor pe care le au, fiecare urmarind sa fie primul in “top”, considerand ca este un lucru “meritoriu”.
Daca oamenii ar intelege ca fiecare boala pe care o duc este rezultatul unei greseli pe care o fac repetat si in care se incapataneaza sa se cantoneze, nu ar mai considera ca este ceva de lauda. Dar nici nu trebuie sa ne culpabilizam pentru ca ne-am imbolnavit, pentru ca nici asta nu ajuta la nimic. Trebuie doar sa intelegem unde am gresit si sa nu mai repetam greseala.
Asa ca nu sunt atat de importante evenimentele prin care trecem, cit atitudinea noastra interioara fata de ele, modul in care le intelegem.
Pasi spre vindecare
Un prim pas spre vindecare este sa recunoastem ca o problema (un gand negativ, un sentiment negativ, cum ar fi incapacitatea de a ierta pe cineva) pe care o tot ducem cu noi este cea care a generat boala si ca noi suntem autorii ei si ca ceva sau cineva din exterior doar au declansat-o.
Un alt doilea pas este sa fim capabili sa mergem mai departe si sa abandonam gandul sau sentimentul negativ care a generat boala, sa iertam sau sa ne iertam, sa ne detasam si sa urmarim sa privim din alt unghi situatia care ne-a prins ca intr-o capcana.
Al treilea pas este sa avem vointa sa ne transformam modul de a gindi si a fi, sa avem atitudine inteleapta si plina de dragoste si rabdare fata de noi si fata de oamenii cu care interactionam.
lar ultimul pas, dar nu cel din urma, este sa avem totala incredere in noi, ca vom reusi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ne vindecam. Exista proverbul care spune ca: „Dumnezeu ne da, dar nu ne pune in traista„, adica Dumnezeu ne ajuta in masura in care ne ajutam si singuri, si ca eforturile personale sunt esentiale.
Credinta in vindecare este o rezonanta care declanseaza procese de punere in legatura cu energii tainice, vindecatoare, care exista in univers. Cat timp nu ne vom deschide cu adevarat fiinta fata de aceste energii benefice, vindecatoare, acestea nu vor patrunde cu forta in fiinta noastra. Credinta absoluta in vindecarea noastra genereaza rezonanta cu energiile subtile ale vindecarii din Univers si reprezinta temelia oricarei vindecari. In medicina alopata, efectul placebo nu face decat sa evidentieze puterea tainica a credintei.
Mai este si situatia in care persoana spune ca s-a saturat sa fie bolnava si ca va face eforturi sa se insanatoseasca, indreptand unde greseste, dar dupa cateva zile, vazind ca pierde atentia celorlalti si „avantajele” generate de boala, se opreste din eforturi pentru o zi sau mai multe, dupa care iar reia un tratament naturist, de exemplu. Este ca atunci cand avem o masina si un moment acceleram si urmatorul moment punem cu putere piciorul pe frana. Nu o sa facem decat sa dereglam motorul.
Mesajul trimis organismului nostru este paradoxal, nu stie daca vrem cu certitudine sa ne vindecam, sau ca vindecarea va aparea mult mai lent, sau aproape deloc. La fel este cand alternam perioadele in care avem incredere ca ne vom insanatosi si luptam pentru aceasta, cu perioadele in care suntem convinsi ca am pierdut batalia cu boala.
Pentru vindecare este foarte importanta o atitudine pozitiva constranta, plina de incredere in succesul vindecarii noastre.
Pentru a putea sa ne vindecam, trebuie sa ne luam viata in propriile maini si sa nu mai amanam pe miine momentul in care ne hotaram sa ne transformam, pe ideea ca astazi ne este dificil sa incepem, din doua motive: unul – pentru ca maine va fi intotdeauna miine, adica intr-un viitor incert, si al doilea motiv pentru ca maine ne va fi si mai greu, pentru ca intre timp ne afundam si mai tare, ceea ce ne poate face sa fim si mai descurajati si mai neputinciosi. Asa ca, transformarea atitudinii noastre trebuie sa inceapa Aici si Acum.
Vindecarea noastra este posibila pentru ca suntem in permanenta inundati de energia infinita tainica a lui Dumnezeu, fata de care, daca ne deschidem spiritual si o primim in fiinta noastra, atunci orice stare de dizarmonie, durere, suferinta, dispare. Apar vindecarile spontane, miraculoase, ca urmare a conectarii fiintei noastre la Oceanul tainic nesfarsit al Vietii. Fiinta noastra are posibilitati miraculoase de regenerare, de vindecare.
Iertarea este unul dintre pasii importanti catre vindecare. La fel cum noi asteptam de la ceilalti iertare si intelegere atunci cand gresim voluntar sau involuntar, la fel si noi trebuie sa-i iertam pe ceilalti cand ne gresesc noua.
Daca am gresit, trebuie sa devenim constienti de aceasta si sa intelegem ca vom suporta consecintele. Daca am mai fi pusi in fata aceleiasi conjuncturi sau uneia asemanatoare, am decide altfel, dar, pentru ca timpul nu poate fi dat inapoi, singurul lucru pe care-l putem face acum este sa ne iertam.
Iertarea propriei noastre fiinte ne va ajuta sa rupem firele care ne leaga de respectiva decizie gresita, pentru a reusi sa redevenim liberi. Evident ca, daca este posibil vom indrepta greseala sau vom urmari sa compensam relele ce au decurs din ea, pentru a anula consecintele ei karmice.
A doua altemativa – de a nu putea sau a nu dori sa ne iertam – desi pare a apartine unui om corect, intransigent cu propriile greseli, nu face altceva decat sa ne mentina prizonierii propriilor greseli.
Sensul real al iertarii este acela de a ne elibera, de a deveni liberi. Acelasi lucru este valabil in ceea ce priveste relatiile noastre cu cei din jur.
Concluzie
Putem spune ca este foarte important sa ne iertam si sa iertam pe cei care consideram ca ne-au gresit. Vom vedea ca, din momentul in care o vom face, ne vom simti cu inima usoara si doar din acea clipa o sa ne simtim total increzatori in posibilitatea de a ne vindeca.
Fiinta umana trebuie sa inteleaga ca, daca lipseste aspiratia catre bine, iubire, adevar, dreptate, optimism, incredere, este imposibil sa ne bucuram de o stare de sanatate perfecta, pentru ca gandurile si actiunile noastre gresite, rele, vicioase conduc la aparitia si intensificarea unor dezechilibre energetice si inclusiv somatice, facand sa apara anumite otravuri generatoare de boli.
Multe dintre persoanele bolnave se intreaba de ce boala i-a ales tocmai pe ei?
Pentru o intelegere corecta trebuie enuntat un principiu spiritual care spune ca nimic nu e intimplator. Nu este intamplator faptul ca noi si nu altcineva, suntem cei care ne-am imbolnavit.
Prin intermediul bolii adeseori ne justificam noua insine faptul ca suntem victima unei situatii exterioare neplacute si urmarim sa atragem atentia celor din jurul nostru, uneori considerandu-i chiar vinovati de ceea ce ni se produce.
Albert Einstein spunea “Intimplarea este o alta masca a Divinului, atunci cand nu doreste sa fie recunoscut.” Vom intelege ca neintimplator boala ne-a aparut noua si nu unei alte persoane si ca asta ne arata ca noi suntem cei care gresim in mod clar ceva.
Este important sa intelegem ca noi avem intreaga responsabilitate in viata in legatura cu ceea ce ni se produce, atit bine cat si rau. Ca noi am insamantat odata, in aceasta viata sau intr-o viata anterioara, roadele pe care le culegem acum. Acest adevar il regasim in spusele lui Iisus: „daca semeni vant, culegi fortuna.„
Trebuie sa devenim constieti ca, in realitate noi insine si nimeni altcineva, suntem singura cauza a pierderii starii de sanatate, bucurie, armonie, ca noi in permanenta alegem sa rezonam cu tristetea, sau cu bucuria, cu frica sau cu starea de curaj, cu neincrederea sau cu starea de incredere, cu neputinta sau cu sentimentul ca atita timp cat facem voia lui Dumnezeu, EI ne ofera o stare colosala de forta launtrica, cu lipsa de vointa sau cu o vointa puternica de a ne transforma, cu stare de pesimism sau cu stare de optimism, cu starea de suferinta si boala sau cu starea de sanatate, de bine launtric."
- A.Mayer



miercuri, 8 noiembrie 2023

Se numește calm



 „Se numește calm și m-a costat multe furtuni.

Se numeste calm si cand dispare... Ies din nou sa-l caut.

Se numește calm și mă învață să respir, să gândesc și să regândesc.

Se numeste calm si cand nebunia il tenteaza, se dezlantuie vanturi groaznice greu de dominat.

Se numește calm și vine de-a lungul anilor când ambiția tinerească, o limbă slăbită și o burtă rece lasă loc mai multor tăceri și mai multă înțelepciune.

Se numește calm atunci când înveți să iubești bine, când egoismul lasă loc dăruirii și nonconformismul dispare pentru a-ți deschide inima și sufletul, predându-te cu totul celor care vor să primească și să dăruiască.

Se numește calm atunci când prietenia este atât de sinceră încât toate măștile cad și totul poate fi spus.

Se numește calm și lumea îl evită, îl ignoră, inventând războaie pe care nimeni nu le va câștiga vreodată.

Se numește calm atunci când te bucuri de liniște, când zgomotele nu sunt doar muzică și nebunie, ci vântul, păsările, compania bună sau sunetul mării.

Se numește calm și nu plătești cu nimic, nu există monedă de orice culoare care să-și acopere valoarea atunci când devine realitate.

Se numește calm și m-a costat multe furtuni și aș mai trece prin ele de o mie de ori doar ca să mă întâlnesc din nou.

Se numește calm, mă bucur, îl respect și nu vreau să-i dau drumul...”

Dalai Lama